Kemal Hasikić: Jedan od brojnih brčanskih fudbalskih talenata koji su rano otišli iz Jedinstva

Foto: Privatna arhiva

Kemal Hasikić jedan je od brojnih talentovanih i perspektivnih fudbalera koje Jedinstvo Brčko godinama unazad nije uspjelo zadržati već u ranoj dobi.

Ovom 19-godišnjaku više se svidjela fudbalska sredina koju gradi Bratstvo iz Gračanice, učesnik Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, pa je ovih dana kompletirao transfer u taj klub.

Ekipu koja se prošle godine borila za opstanak u Prvoj ligi bosanskohercegovačkog entiteta Republika srpska Hasikić je zamijenio timom koji je standardan u istom nivou takmičenja klupskog fudbala u ovoj državi.

“Nadam se da ću imat dovoljno prostora da dokažem svoj kvalitet, za sada mi je bitno da što više igram i da steknem iskustvo za neku skoriju budućnost”, kazao je on u razgovoru za Otisak.ba.

Cilj ostvariti inostrani angažman

Hasikić se fudbalom bavi od svoje šeste godine, a pored Jedinstva igrao je još u Radniku iz Bijeljine i Dizdaruši.

Igra na pozicijama desnog i lijevog krila gdje se, kako kaže, najbolje snalazi, svejedno koja je strana u pitanju.

“Zadovoljan sam kako se moja karijera do sada odvija. Pa nadam se da ću jednog dana u budućnosti ostvariti neki inostrani angažman”, otkrio je Otisku jedan od svojih ciljeva.

Stanje u Jedinstvu nije dobro

Na pitanje novinara kako komentariše stanje u klubu sa najvećom fudbalskom tradicijom u Brčkom, on je odgovorio:

“Pa stanje u Jedinstvu jednostavno nije dobro, ali nadam se da će jednog dana stati na svoje noge i da opet bude kao što je prije bilo.”

Novinar: Adis Mujdanović