More

  KBS Lokomotiva Brčko: Opstrukcija od strane Vlade

  'Ukoliko nam se do kraja mjeseca novembra ne isplate naša sredstva... bit ćemo primorani podnijeti tužbu protiv NN lica u Vladi Brčko distrikta BiH...'

  Klub borilačkih sportova Lokomotiva Brčko uputio je reakciju povodom, kako navodi, opstrukcije od strane Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  • … Iako je Klub borilačkih sportova „Lokomotiva“ Brčko u borilačkim sportovima u Brčkom najtrofejniji klub, a i jedan od najtrofejnijih klubova u istoriji grada Brčko distrikta BiH, iako smo u naš grad donijeli preko 2.000 medalja, preko 60 pehara, otkako postojimo na području Brčko distrikta BiH, a to je 25 godina, te na najbolji način reprezentovali kako našu državu BiH, tako i naš grad Brčko distrikt BiH.

  Učestvovali smo do sada na svim važnijim takmičenjima u karateu, kick-boksu, ju-jitsi, sambou.

  Naši sadašnji i bivši takmičari su svjetski prvaci, evropski prvaci, balkanski prvaci, višestruki državni prvaci.

  Takođe, naši članovi su od strane Vlade Brčko distrikta BiH, odnosno Odjela za sport i kulturu, proglašavani za najbolje mlade sportiste, najbolje dvoranske sportiste te najbolje u borilačkim sportovima, dok je klub 6 puta proglašen za najbolji borilački klub.

  Od strane Skupštine Brčko distrikta BiH, KLUB BORILAČKIH SPORTOVA „LOKOMOTIVA“ Brčko je dobio amadman (grant) za pomoć u radu Kluba za 2017. godinu, a imamo informaciju da je i Pravobranilaštvo Brčko distrikta BiH dalo saglasnost o isplati sredstava, kao i Vlada Brčko distrikta BiH.

  Ali neke osobe koje su zaposlene u administraciji Vlade Brčko distrikta BiH ne žele da taj novac namijenjen našem klubu isplate, razlog ne znamo, ali sad ćemo obrazložiti činjenicama koje očito nekome smetaju.

  Naš klub ne naplaćuje djeci članarinu, za svu djecu smo obezbijedili majice i trenerke te prateću takmičarsku opremu, za svu djecu koja su išla na takmičenja troškove je snosio Klub.

  Za svu djecu svake godine obezbijedimo besplatne paketiće, kao i druženje za roditelje.

  Znači, maksimalno smo se trudili da djeci posvetimo pažnju da se bave sportom, i da zavole ovaj sport, a takođe da i olakšamo roditeljima, očito to je nekome zasmetalo pa su počeli od 2017. godine da nas opstruišu iz Vlade Brčko distrikta BiH, a ovim tekstom će se i prepoznati ko su i o kome se radi.

  U takmičarskoj 2017. godini od stane Vlade Brčko distrikta nismo dobili niti jednu marku, a uspješno smo se takmičili i donosili vrijedne rezultate kako državi BiH, tako i Brčko distriktu BiH.

  Po prvi put nakon sedam godina uspješno organizovanog turnira, koji nosi naziv OTVORENO PRVENSTVO BRČKO DISTRIKTA BiH U KARATEU I BORILAČKIM SPORTOVIMA, nismo dobili financijsku pomoć za OSMO po redu takmičenje, iz samo njima poznatih razloga, iako smo sve na vrijeme predali i pripremili.

  Ali uz pomoć dobrih ljudi, ovim slučajem roditelja i Kluba, uspjeli smo, i to veoma uspješno da organizujemo 8. OTVORENO PRVENSTVO BRČKO DISTRIKTA BIH U KARATEU I BORILAČKIM SPORTOVIMA BRČKO 2017 na kojem je uzelo učešće peko 600 takmičara iz 12 država.

  Takođe, u naš grad smo doveli kao specijalnog gosta vlasnika Ginisove knjige rekorda Žarka Jankovića, koji je to na turniru i demonstrirao.

  Inače, treba istaći da smo na ovih osam održanih takmičenja imali posjetu preko 4.000 takmičara iz 14 država.

  Treba naglasiti da smo u 2017. godini bez ikakve pomoći Vlade Brčko distrikta BiH učestvovali na 21 takmičenju, kao i seminaru, i da je na svakom takmičenju bilo minimalno pet naših predstavnika.

  U ovoj takmičarskoj godini, do kraja mjeseca novembra, naši takmičari osvojili su oko 300 medalja, a od toga preko 100 zlatnih medalja.

  Učestvovali su na sljedećim takmičenjima: Kraljevo (Srbija), Pariz (Francuska), Brčko (domaćini takmičenja), Zenica, Alba lulia (Rumunija), Petnjice (Crna Gora), Doboj, Čoka (Srbija), Split (Hrvatska), Loznica (Srbija), Šabac (Srbija), Berane (Crna Gora), Subotica (Srbija), Novi Sad (Srbija), Eger (Mađarska), Sahy (Slovačka), Zenica, Brčko, Zrenjanin (Srbija), Modriča, Ostrava (Češka), Amsterdam (Holandija).

  Takođe smo organizovali dolazak velikana u karateu Vladimira Jorge na seminar u Brčko…

  I za sva ova takmičenja Klub je snosio troškove bez pomoći od Vlade Brčko distrikta BiH.

  Svi navodi o našem radu i rezultatima mogu se provjeriti, jer smo uvijek bili medijski propraćeni.

  Zahvaljujemo se gradonačelniku, koji je upriličio posjetu za naše takmičare, zbog dobrih rezultata naših takmičara na SKDUN Svjetskom karate prvenstvu (Eger, Mađarska), na kojem je naš član osvojio srebrnu medalju, koja je ujedno i jedina bila na SKDUN Svjetskom prvenstvu u karateu za BiH, i koji nas je urazumio i obećao pomoći našem klubu, nadamo se da će to i uraditi.

  Takođe, od strane pojedinaca u Vladi Brčko distrikta BiH, koji nemaju veze o sportu, a rade na tim pozicijama, ciljano se ide da se uništi naš klub, jer su nam uveli da plaćamo i korišćenje sale i čišćenje, što dosad nije bila praksa, ali poručujemo im da nas neće ni u kom slučaju zaustaviti, jer mi imamo i svoje prostorije koje su najsavremenije opremljene.

  Došli su u pitanje odlasci naših članova na velika takmičenja, kao što je Svestilsko svjetsko prvenstvo koje se održava u MONTECATINI TERMEU (ITALIJA), Girona (Španija), Segedin (Mađarska)…

  Ukoliko nam se do kraja mjeseca novembra ne isplate naša sredstva koja smo dobili, napominjemo, amadmanom (grant) od Skupštine Brčko distrikta BiH, u dogovoru sa upravom Kluba, kao i svim roditeljima čija su djeca članovi našeg kluba, bit ćemo primorani podnijeti tužbu protiv NN lica u Vladi Brčko distrikta BiH, kao i rigoroznije mjere kao što je potpisivanje peticije za smjenu istih koji su nestručni da rade svoj posao u Vladi Brčko distrikta BiH.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty seven − seventy eight =