More

  Kako je doktorica iz Brčkog postala svjetski stručnjak i prepoznatljivo ime u medicini?

  spot_imgspot_img
  Autor: Dr. Edhem Eddie Custovic

  Kako je doktorica iz Brčkog, preko Turske do SAD postala svjetski stručnjak i prepoznatljivo ime u medicini? I kako je njen rad omogućio izgradnju infrastrukture za jednu od prvih inteligentnih platformi u stvarnom vremenu koja do sada nije postojala ni u jednom drugom medicinskom sistemu? 

  U četvrtak, 3. decembra u 19:00 imate priliku slušati na Bosnia & Herzegovina Futures Foundation prezentaciju od Profesorice Azre Bihorac sa University of Florida, SAD, na temu “Precizni i inteligentni sistemi u medicini”.

  Prof. Bihorac je internist, nefrolog, opći intenzivist i neurointenzivist čija karijera u kliničkim i istraživačkim interesima leži u postoperativnim komplikacijama, posebno sepsi i akutnoj ozljedi bubrega.

  Registracija: https://tinyurl.com/bihorac2020

  Prof. Bihorac je razvila stručnost za napredne informatičke i statističke metode istraživanja ishoda, usredsređenu na upotrebu brzih analitičkih tehnika za optimizaciju njege pacijenta u realnom vremenu.

  Pridružite nam se da biste saznali kako multidisciplinarna istraživačka grupa stručnjaka za “Data-Science”, umjetnu inteligenciju i kliničku informatiku razvija inteligentne sisteme i tehnologije kliničkog odlučivanja za optimizaciju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.

  Prof. Bihorac je osvojila mnogobrojne nagrade, grantove i dobila veliki broj priznanja za svoj rad.

  Čitano

  Povezani članci