More

  Kadrić: Politika ravnopravnog infrastrukturnog razvoja svih dijelova Distrikta

  Predsjednik brčanske Skupštine Esed Kadrić danas je posjetio Šatoroviće, kako bi se uvjerio u tok radova na izgradnji Doma kulture u ovoj mjesnoj zajednici.

  Naime, u toku je prva faza izgradnje, finansijski teška 480.000 maraka, a obuhvatila je zidanje objekta dimenzija 32×15, i to uz prizemlje i sprat, dodatnih 150.000 KM, takođe budžetskih sredstava Distrikta, već je osigurano za postavljanje krova na objekat, i čeka se provođenje tenderske procedure za izvođenje ovih radova, čime bi bila završena prva njihova faza.

  “Ovakva izdvajanja pokazuju da Vlada i Skupština provode politiku ravnopravnog infrastrukturnog razvoja svih dijelova Distrikta. Inače, mještani Šatorovića dosta su vlastitog novca investirali u izgradnju putne mreže, pa je red da za ovaj projekat novac izdvoji Distrikt, što ćemo činiti i do okončanja svih radova na zgradi Doma kulture“, rekao je predsjednik Skupštine Esed Kadrić.

  Prema predviđanjima za drugu, odnosno završnu fazu, treba osigurati dodatnih 350.000 maraka, kako bi bili okončani unutrašnji radovi, odnosno objekat bio pušten u funkciju, što se očekuje tokom naredne godine.

  „Ovo je jedna od najvećih investicija u MZ Šatorovići, a kad je riječ o samom objektu on je treći po svojim gabaritima izgrađen u Distriktu, kad su ruralna područja u pitanju“, rekao je zastupnik SDA u brčanskom parlamentu Adem Ribić.

  Predsjednik MZ Benjamin Malkić ističe da će kad objekat bude završen imati višestruku namjenu.

  „U prizemlju je planiran prostor za poslovne objekte, a na spratu sala za različite vrste kulturnih aktivnosti prije svega mladih, čime im prije svega želimo pružiti bolje uslove za život i ostanak na ovim prostorima“, naglasio je Malkić.

  Autor: RadioBrcko.ba

  Čitano

  Povezani članci