Kadrić o rekonstrukciji zanatskog centra

  Foto: RAS Srbija / Arhiva

  Gostujući u video emisiji uživo “Građani pitaju”, u produkciji Informativnog portala Otisak.ba, predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić odgovorio je i na pitanje građanina “Kada će, konačno, početi rekonstrukcija pločnika u zanatskom centru, kao i ostalih objekata koji godinama predstavljaju ruglo grada Brčko?”.

  “Zanatski centar, jedan od arhitektonskih simbola, jedan poseban kompleks koji na neki način simbolizira sam grad je prilično ruiniran i negdje 2012. smo pokrenuli te aktivnosti na rekonstrukciji zanatskog centra. Nažalost, još do toga nije došlo”, počeo je on priču o tome, nastavivši:

  “Imali smo jedno vrijeme manjkavosti i u samom projektu. Nakon toga u jednom pokušaju je izabran izvođač koji nije htio da ugradi materijale koji su traženi tenderskom dokumentacijom pa je dugo trajalo raskidanje ugovora, čak i sudskim postupkom s njim. Eh, sada smo u fazi novih tendera gdje se pokazalo da, a u međuvremenu je došlo do poskupljenja materijala i usluga realizacije takvih radova, fali, koliko sam nedavno se informisao jer sam nekako lično se vezao za realizaciju ovog projekta i pratim i želja mi je da se konačno rekonstruiše zanatski centar, fali 60.000 KM.”

  Kadrić je mišljenja da se nije desila vanredna situacija oko korona virusa, da bi se već krenulo u proceduru izbora izvođača radova.

  “Onome ko je postavio ovo pitanje želim kazati da ćemo sasvim sigurno novac pozicionirati vrlo brzo, možda i čak u sljedećem rebalansu za nekih 15-20 dana, i omogućiti da se krene u realizaciju rekonstrukcije zanatskog centra u centru grada”, naveo je predsjednik Skupštine.

  Video: Kompletna emisija
  Novinar: Adis Mujdanović
  --