Kadrić o računima za struju: Ukoliko bude kršenja propisa, insistirat ćemo na odgovornosti

Foto/Screenshot: Otisak.ba

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić, gostujući u video emisiji uživo “Građani pitaju”, koja je u produkciji Informativnog portala Otisak.ba emitirana u petak, odgovorio je i na pitanje građanina “Da li će neko odgovarati za prevaru kompletnog građanstva na računima za struju iz 3. mjeseca?”.

“Ne znam da li će neko odgovarati, ali je to pitanje se aktueliziralo i mi smo ga uvrstili u dnevni red naredne redovne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH”, najavio je on.

Dodao je da imaju izvjesna obrazloženja od strane Javnog preduzeća „Komunalno Brčko“ da su imali neku vrstu saglasnosti od Kriznog štaba.

“Pa ćemo vidjeti da li je i šta je tačno od svega toga istina. Računi su uvećani, istina i da se nalazimo uslovno u stanju opće opasnosti, čini mi se da ovdje treba vidjeti da li je bilo neophodno da se povećaju iznosi u odnosu na isti period, recimo, prošle godine, ako se već nisu slali ljudi koji vrše popis brojila, odnosno utroška električne energije. Doći ćemo do tih informacija”, naveo je Kadrić, zaključivši:

“Ukoliko naravno bude kršenja propisa, insistirat ćemo na odgovornosti.”

Novinar: Adis Mujdanović