Kadrić i Domić: Čestitka povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i njegov zamjenik dr. Anto Domić uputili su jutros čestitku povodom Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca.

  • Svim članovima, volonterima i rukovodstvu Crvenog krsta/križa Brčko distrikta BiH te brojnim pojedincima kojima je na prvom mjestu pružanje pomoći čestitamo 8. maj Svjetski dan Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca i želimo im mnogo uspjeha u ostvarivanju svojih humanih zadaća i ciljeva.

Brčanski Crveni krst/križ od svog osnivanja ostao je na temeljnim načelima – humanosti, nepristranosti i dobrovoljnosti te je kao takav i nezaobilazna snaga sistema civilne zaštite.

Također, aktuelna borba za suzbijanje korona virusa jasno je istakla koliki je značaj djelovanja Crvenog krsta/križa i još jednom je potvrdio da je važan dio našeg društva.

Vlada Brčko distrikta BiH nastavit će da bude pouzdan partner i podrška radu Crvenog krsta/križa, jer smo uvjereni da na taj način doprinosimo jačanju onih koji su na prvoj liniji pružanja pomoći.

Hvala vam na nesebičnom trudu i zalaganju.

--