Kadetkinje brčanskih Lavova druge na turniru u Zenici

  Ženska kadetska selekcija KK Lavovi iz Brčkog proteklog vikenda učestvovala je na Međunarodnom košarkaškom turniru za mlade „Ja sam košarkašica 2020“ u Zenici.

  U organizaciji KK Jumper iz Zenice od 14. do 16. avgusta u Areni Zenica održan je 3. po redu košarkaški turnir za mlade pod nazivom „Ja sam košarkašica 2020“ koji je okupio veliki broj ekipa od predpionirske do juniorske konkurencije. Lavovi su ove godine nastupili sa kadetskom selekcijom i ostvarili izuzetno dobre rezultate. Sa ukupnim skorom od tri pobjede i jednog poraza kadetkinje brčanskog kluba su u konačnom plasmanu zauzele drugo mjesto.

  Prvog takmičarksog dana Lavice su upisale izuzetno ubjedljivu pobjedu protiv ekipe Promo rezultatom 65:29, dok su u drugoj utakmici dana u neizvjesnoj završnici poražene od domaće ekipe Jumper rezultatom 49:55.

  Superiornom igrom u nedeljnim utakmicama upisane su još dvije sigurne i ubjedljive pobjede što je bilo više nego dovoljno za odlično drugo mjesto na ovom izuzetno jakom i prestižnom turniru.

  U pobjedama protiv ekipe Bersellum rezultatom 62:45, a posebno protiv SEC Basketa 62:30 kao i prethodnog takmičarskog dana viđena je izuzetno borbena, požrtvovana i prije svega timska igra košarkašica iz Brčkog koja im godinama unazad donosi iuzuzetno dobre rezultate.

  Za Košarkaški klub Lavovi na ovom turniru nastupile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Sara Đokić, Tamara Šarenac, Ksenia Vukić, Kristina Stupar, Ana Đokić, Marija Lukić, Anastasija Dugonjić i Marija Starčević. Trener: Aleksandar Bližnjaković.

  Košarkaški klub Lavovi Brčko veliku zahvalnost upućuje gradonačelniku Brčko distrikta BiH gospodinu Siniši Miliću kao iskrenom i dokazanom prijatelju sporta i mladih, i bez čije pomoći učešće brčanskih košarkašica na turniru u Zenici ne bi bilo moguće.

  Autor: KK Lavovi Brčko