More

  Kad se hoće….Prije roka bit će završeni radovi na Bukvičkom brdu/FOTO

  - Advertisement -

  Zamjenik gradonačelnika Brčko distrikta BiH dr Anto Domić jučer je zajedno sa saradnicima obišao završne radove na rekonstrukciji ceste Bukvičko brdo na dionici regionalnog puta Brčko – Cerik. Prilikom obilaska potvrđeno je da će vozila biti puštena u saobraćaj sljedeće srijede.

  „Ovo je jedna vulnerabilna tačka koja je proteklih 20 godina činila poteškoće vozačima i dionica je bila u jako lošem stanju. Možemo iskazati zadovoljstvo da je izvođač radova u rekordnom roku od mjesec dana uspio završiti rekonstrukciju ovog dijela regionalnog puta Brčko – Cerik. S obzirom da počinje i školska godina ovo će biti olakšanje i učenicima jer će moći koristiti ovu dionicu za odlazak u školu. Takođe, saobraćaj će se vratiti u normalno stanje i nadamo se da će sigurnost saobraćaja na ovoj dionici puta biti višestruko bolja nego u prethodnom periodu“, rekao je Domić.

  Šef Odjeljenja za javne poslove Ratko Stjepanović podsjetio je da su u toku radovi na 34 radilišta, te istakao da je ovaj infrastrukturni projekat jedan od najvažnijih u Distriktu.

  „Podsjećamo da je ova investicija vrijedna 753.000 KM i dobićemo odlično uređenu dionicu puta u dužini od 1.040 metara zahvaljujući prije svega entuzijazmu i kvalitetu izvođača radova. Očekujemo da će do srijede svi poslovi biti okončani kada će vozila biti puštena u saobraćaj“, dodao je Stjepanović.

  Avdulah Čandić, šef Pododjeljenja za puteve i parkove kazao je da je ova cesta urađena po najvišim standardima kvaliteta i sigurnosti što garantuje njenu dugotrajnost.

  „Kvalitet same izrade i asfaltnih slojeva garantuje da u narednih desetak godina ne bi trebalo biti problema i oštećenja na cesti, popravljeni su poprečni padovi ali ipak savjetujemo vozačima da svoju vožnju prilagode uslovima na putu“, kazao je Čandić.

  Tokom vikenda izvođač radova će pristupiti iscrtavanju i postavljanju horizontalne i vertikale signalizacije, a vozači se mole za strpljenje i da koriste alternativne pravce dok ova dionica puta ne bude i zvanično puštena u saobraćaj.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − one = 3