JU Tehnička škola Brčko: Upis u prvi razred srednje škole

  Foto: Arhiva

  Poštovani učenici, školska 2019/20. godina se lagano privodi kraju a pripreme za narednu su već u toku. U mjesecu junu najznačajniji događaj za srednje škole i buduće srednjoškolce jeste upis u prvi razred.

  Upisni rok će trajati od 23.06. do 25.06.2020. godine a učenici imaju mogućnost da se opredijele za jedan od brojnih obrazovnih profila koje nude četiri srednje škole sa područja Brčko distrikta.

  Konkursom je predviđen upis u 43 odjeljenja koja će brojati po 18 učenika.

  JU Tehnička škola Brčko tradicionalno pruža najširi izbor obrazovnih profila.

  Ove godine planiran je upis u 15 odjeljenja a učenici na raspolaganju imaju ukupno 17 zanimanja/zvanja.

  Budući da u prethodnom periodu nismo bili u mogućnosti da učenicima neposredno predstavimo školske prostorije, kabinete i radionice odlučili smo da snimimo niz promotivnih video sadržaja kako bi učenicima posredstvom interneta predstavili mogućnosti koje nudi naša škola.

  Pozivamo buduće srednjoškolce i njihove roditelje da posjete našu web stranicu, YouTube kanal i Instagram profil kako bi se upoznali sa svim detaljima bitnim za JU Tehničku školu i proces upisa u prvi razred.

  Za kraj nam preostaje da budućim srednjoškolcima poželimo uspješno srednjoškolsko obrazovanje i da stečenim iskustvom potvrde pravilo prema kojem se najradije sjećamo trenutaka sreće, druženja i zabave koje nam je, nekada davno, priuštila naša srednja škola.

  Autor: JU Tehnička škola Brčko