More

  JP Putevi: Prošlogodišnji prihodi u segmentu parkinga veći za 93.000 KM

  Prihodi JP „Putevi Brčko“ u segmentu parkinga u protekloj godini bilježe porast od 11 posto više u odnosu na godinu ranije, saznali smo od zamjenika ravnatelja „Puteva“ Mato Itrić.

  „Mi smo planirali za prošlu godinu prihode od 850.000 KM, a oni su bili 943.000 KM, te su samim time premašili prošlogodišnji poslovni plan. To znači da smo ostvarili prihod veći za oko 93.000 u odnosu na poslovni plan“, kaže Itrić.

  No, unatoč ovoj činjenici, u prethodnoj godini su izgradnjom novog parking prostora kod JZU Bolnice, čiji je trošak iznosio oko 300.000 maraka, porasli i rashodi ovog segmenta „Puteva“ te su premašili milijun maraka.

  „Tako da i pored ovih većih prihoda, kada gledamo samo parking servis u prošloj godini ‘negativni smo’ za oko 146.000 KM“, istaknuo je Itrić.

  Izgradnjom novih parkinga, u 2021. godini Brčko je postalo bogatije za još 258 parking mjesta, odnosno 228 parking mjesta u plavoj i 30 u crvenoj zoni, te ih Brčko ima ukupno 1.875.

  Kada je riječ o dnevnim kartama, prosječno ih se izda 40 dnevno. Itrić je napomenuo kako postotak naplate prihoda prije uduženja, odnosno pokretanja postupaka prinudne naplate kod sudova iznosi oko 95 posto.

  Planovi parking servisa JP “Puteva” u tekućoj poslovnoj godini su dodatnim aktivnostima povećati prihode i smanjiti rashode, te ostvariti iznos od milijun maraka, naglasio je Itrić.

  Izvor: Radio Brčko

  Čitano

  Povezani članci