More

  JP “Putevi Brčko” izdalo preko 16.000 dnevnih parking karti, a evo koliko je naplaćeno

  - Advertisement -

  Javno preduzeće „Putevi Brčko“ u proteklih deset mjeseci u ovoj godini izdalo je ukupno 16.931 dnevnu parking kartu korisnicima usluge parkiranja koji nisu platili ovu uslugu.

  „Od tog broja dnevnu kartu je platilo 14.089 korisnika usluge parkiranja, dok 2.842 korisnika još uvijek nije platilo dnevnu kartu“, potvrdio je Mato Itrić, zamjenik direktora JP „Putevi Brčko“ te dodao da je do sada korisnicima usluge parkiranja koji još uvijek nisu platili dnevnu parking kartu zaključno sa sedmim mjesecom u ovoj godini poslato ukupno 1.491 opomena pred tužbu, od čega je plaćeno oko 905 dnevnih karata, piše radio Brčko na svom portalu.

  Prema njegovim riječima dnevna karta nema oblik kazne i svi vozači koji dobiju dnevnu parking kartu u roku od osam dana plaćaju 50 posto od naznačenog iznosa. Također, osobe koje ne plate dnevnu kartu protiv njih će biti biti pokrenut postupak prinudne naplate usluge parkiranja.

  „Trenutno u evidenciji imamo 586 korisnika usluge parkiranja kojima je poslata opomena pred tužbu, a koji još uvijek nisu platili dnevnu kartu“, dodao je Itrić, te kazao da se se bliže novogodišnji praznici kada se očekuje veća potražnja usluge parkiranja zbog dolaska građana u BiH koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvu.

  Itrić podsjeća da ovo preduzeće ima potpisanu saradnju sa kompanijom „Euro parking Services“ iz Londona koja vodi aktivnosti oko naplate parkinga za strance. On naglašava da je tim korisnicima ove usluge jako povoljnije dnevnu kartu platiti u BiH nego u zemljama Evrope jer taj iznos može biti veći od 60 eura, zavisno od zemlje u kojoj borave.

  Iz JP „Putevi Brčko“ pozivaju sve korisnike parking mjesta koji nisu još uvijek platili dnevnu kartu da to učine što prije jer po zakonu prema svim korisnicima parking usluge, koji istu nisu platili, iz ovog preduzeća su obavezni da pokrenu postupak prinudne naplate što i čine.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven ÷ = 1