More

  JP „Komunalno Brčko: Usvojeni novi tarifni stavovi 

  Upravni odbor JP „Komunalno Brčko“ d.o.o., na svojoj 33. sjednici, održanoj 23.1.2023. godine donio je novu Odluku o tarifnim stavovima za isporuku električne energije za kvalifikovane kupce Brčko distrikta BiH koji se ne snabdijevaju u okviru univerzalne usluge, koja će se primjenjivati od 1. februara 2023. godine.

  Naime, važećim zakonskim propisima određeno je da cijenu utrošene električne energije za tarifne grupe kupaca iz kategorija potrošnje na 35 kV, 10 kV i 0,4 kV (javna rasvjeta), utvrđuje Upravni odbor preduzeća. 

  Ova Odluka se ne odnosi na cijenu električne energije za domaćinstva, iz razloga što istu određuje Državna regulatorna agencija za električnu energiju BiH. Očekujemo da će proces koji vodi DERK biti završen tokom februara i da će novi cjenovnik za domaćinstva biti u primjeni od 1. marta 2023.

  Odluku o tarifnim stavovima za isporuku električne energije za kvalifikovane kupce Brčko distrikta BiH koji se ne snabdijevaju u okviru univerzalne usluge možete pogledati OVDJE.

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eight + one =