JP „Komunalno Brčko“ dezinfikuje javne površine

  U skladu sa zaduženjima koje je našem preduzeću dodijelio Krizni štab Vlade Brčko distrikta BiH na suzbijanju virusa korona (COVID-19), zaposlenici preduzeća su tokom noći s četvrtka na petak (12./13. mart) dezinfikovali javne površine, ulice i trgove kako slijedi: parking ispred zgrade CIPS-a, površine oko Doma zdravlja, ambulanti u Rijekama, Grčici i na Trgu pravde, površine oko zgrade Skupštine i Vlade, Vijećnice i plato ispred Fonda zdravstvenog osiguranja, te kompletan Bulevar mira od pružnog prelaza u Ulici Uzunovića do graničnog prelaza. Oprano je više od 14.000 metara kvadratnih.

  U noći s petka na subotu, zaposlenici RJ Čistoća dezinfikovali su pješačku zonu u centru grada, Konačko brdo, Ulicu Mehmedagića i Jevrejsku (strogi centar grada), zatim Ulicu Reisa Dž. Čauševića od kružnog toka do graničnog prelaza, ulice Ive Andrića, Štrosmajerovu, Klostersku, Bosne Srebrene, Tina Ujevića, Studentsku i plato Autobuske stanice. Oprano je i dezinfikovano skoro 39.000 metara kvadratnih.

  Prethodne noći naši radnici su dezinfikovali površinu oko Doma zdravlja u Brčkom i gradskih ambulanti u Rijekama, Grčici i Ešu (Trg pravde), zatim prostor oko područnih zdravstvenih centara u Bijeloj, Maoči i Breziku, te Ulicu 8. Mart u naselju Brčko Novo.

  Do sada je dezinfikovano više od 57.000 metara kvadratnih javnih, frekventnih površina, a radovi na dezinfekciji se nastavljaju i noćas i dokle god bude postojala potreba, odnosno u skladu sa nalozima Kriznog štaba.

  JP „Komunalno Brčko“ je na raspolaganju i za sva ostala zaduženja za koja Krizni štab Vlade smatra da možemo dati doprinos u suzbijanju virusa, a pozivamo sugrađane da očiste i dezinfikuju i površine ispred svojih domova i poslovnih objekata.

  Autor: JP Komunalno Brčko
  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × five = thirty five