More

  Javni poziv za dodjelu sredstava za sanaciju ratom oštećenih stambenih jedinica na području Distrikta

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Predstojnica Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Ljubica Ilić danas je na konferenciji za novinare kazala kako će Odjel u ponedjeljak, 7. 3. 2022. godine objaviti javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava u Programu stambenog zbrinjavanja sanacija/rekonstrukcija ratom oštećenih/porušenih stambenih jedinica na području Distrikta.

  Ona je naglasila kako je za ove namjene u 2022. godini izdvojeno ukupno 258.838,00 KM.

  „Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom korisniku je 27.000,00 KM, što opet ovisi o stupnju oštećenosti stambene jedinice. Također, broj stambenih jedinica koji će biti obnovljen u ovom Javnom pozivu ovisit će od stupnja oštećenosti stambenih jedinica. Opći uvjeti koji su obvezni su da korisnik, odnosno aplikant ima u vlasništvu stambenu jedinicu koja je postojala prije 1. 5. 1992. godine, a koja usljed oštećenja u ratu ne zadovoljava minimalne stambene uvjete koji su propisani standardima. Još jedan opći kriterij je da podnositelj zahtjeva kao i članovi njegovog kućanstvstva nisu evidentirani u službenim bazama Odjela kao korisnici donacija kao i u službenim bazama braniteljsko-invalidske zaštite“, kazala je Ilić.

  Ona je istakla kako aplikant ne može imati u vlasništvu drugu stambenu jedinicu koja je uvjetna za stanovanje.

  „Također, potrebno je da aplikant podnese prijavu zajedno s odgovarajućim dokumentima, odnosno da popuni prijavni obrazac, ovjeri izjave koje se nalaze uz prijavni obrazac i sakupi potrebnu dokumentaciju koja je propisana pravilnikom o načinu dodjele sredstava u Programu stambenog zbrinjavanja“, izjavila je Ilić.

  Javni poziv će biti otvoren 15 dana, odnosno od 7. 3. 2022. do 22. 3. 2022 godine. Prijave je potrebno dostaviti u zatvorenoj kuverti u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH na pult broj 9 svakim radnim danom.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety ÷ forty five =