More

  Javna rasprava o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta za 2018. godinu

  Predviđena tri termina za javnu raspravu o Prijedlogu budžeta Distrikta.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Javna rasprava o Prijedlogu budžeta Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2018. godinu s predstavnicima mjesnih zajednica, političkih partija, Privredne komore, Sindikata i udruženja građana zakazana je za utorak, 6. februar u 17 sati, u brčanskom Domu kulture.

  Predviđena su još dva termina za javnu raspravu na istom mjestu – u četvrtak, 8. februara u 17 sati, i u subotu, 10. februara u 12 sati.

  Skupština razmatra Prijedlog budžeta

  Skupština Distrikta na vanrednoj sjednici 24. i redovnoj 31. januara razmatrala je Prijedlog budžeta.

  Januara 24. usvojena je Odluka o održavanju javne rasprave, na prijedlog skupštinske Komisije za budžet, kojom je predviđeno da se javna rasprava realizira u tri termina u Domu kulture.

  Prijedlog budžeta će se naći na dnevnom redu i narednih sjednica Skupštine, kako je to zakonom propisano, a o konačnoj verziji zastupnici bi se trebali izjasniti krajem marta.

  Prema nedavno usvojenim izmjenama i dopunama Zakona o budžetu, rok za donošenje budžeta je 31. mart, dokad važi odluka o privremenom finansiranju koja je usvojena krajem decembra 2017.

  Prijedlog budžeta preko 215 miliona

  Vlada Distrikta 17. januara usvojila je Prijedlog budžeta za 2018. godinu, u iznosu od 215.680.251 konvertibilnih maraka.

  U ovogodišnjem prijedlogu budžeta izdvaja se 74.629.732,84 konvertibilnih maraka za bruto plaće i doprinose za 2.872 planirana zaposlenika.

  Ova stavka u Prijedlogu budžeta ima učešće od 34,59%, što znači da se najveći dio Budžeta odvaja upravo za ove svrhe.

  Na grantove i subvencije planira se izdvojiti iznos od 74.175.366 KM, što čini 34,38% ukupnog Budžeta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  two × = 10