Jasmin Sivčević: Mladić koji je odlučio proputovati svijet sa 22 godine

Jasmin Sivčević je 24-godišnji mladić iz Brčkog koji je prije dvije godine odlučio da ostavi život u Brčkom i svoju sreću potraži u dalekom svijetu.

Svoju priču je ispričao gledaocima Otiska u novoj video emisiji „Otisak puls plus“ sa novinarom Željkom Lazarevićem.

Na pitanje zašto se kao 22-godišnjak odlučio da ode u tuđinu je odgovorio: „Odlučio sam se za to jer nikada do tada nisam vidio more“.

Jasmin je završio Tehničku školu u Brčkom, te je nakon toga radio kao konobar u nekim brčanskim lokalima, a kaže da mu se stalno u glavi motala pjesma Zabranjenog pušenja Pišonja i Žuga i stih koji ide: „Kako neki mogu gore, a ja i Žuga ni na more“.

Dok je gledao objave društvene mreže, vidio je rođakovu objavu iz strane države i javio mu se za informacije, dobio mail direktora jedne velike kompanije i već za nekoliko sedmica je bio na putu za Beograd sa svega 50 eura u džepu, odakle je avionom išao do Malage, kako bi započeo svoj novi posao na kruzeru.

Kako je prošlo putovanje do Malage, kako se Jasmin osjećao kada je prvi put vidio more i da li su ispunjena njegova očekivanja i više o ovoj zanimljivoj priči možete pogledati u prvoj epizodu video emisije Otisak puls plus do 10. minute.

Kompletna emisija
Novinarka: Azra Bijedić
Foto: Omar Tursić
--