Jasmin Sivčević: Brčak koji je obišao svijet otkriva koja su mjesta na njega ostavila najveći dojam

Jasmin Sivčević, 24-godišnji mladić iz Brčkog, kao gost prvog izdanja video emisije “Otisak puls plus” govorio je o svom iskustvu rada na kruzeru i u Dubaiju.

Za vrijeme rada na kruzeru, ovaj mladi Brčak je imao priliku da radi i sarađuje sa ljudima iz više od 70 različitih država, ali i da je iznenađen količinom ljudi koja je pričala naš jezik.

Jasmin detaljno opisuje svoj boravak na kruzeru kao rad u jednoj zatvorenoj zajednici, u kojoj je svaki minut predodređen za neke aktivnosti, sa jako strogim pravilima.

„Nije bilo miješanja sa gostima, radiš svoj posao najbolje što znaš, a engleski jezik je obavezan“, objašnjava kako mu je trebalo deset dana da se navikne na takve uslove i da se počne razvijati kao bar server, što mu je bio posao.

Iako je većinu svog dana proveo radeći, Jasmin je obišao veliki dio Evrope, te još i Karibe, Majami, Meksiko, Panamu, Kostariku i Kolumbiju.

Najveći utisak na njega je ostavilo ostrvo Santorini u Grčkoj, za koje tvrdi da izgleda kao iz bajke ili kao nešto što bi slikar naslikao, a on se odjednom našao u toj slici.

Koja su još mjesta ostavila efekt na Jasmina možete otkriti u video emisiji „Otisak puls plus“ od 14. do 17. minute.

Kompletna emisija
Novinarka: Azra Bijedić
Foto: Omar Tursić