More

  Jak zemljotres s epicentrom u Petrinji osjetio se i u Brčkom

  spot_imgspot_img
  Urednici: Adis Mujdanović i Samir Tukulj
  Videonovinar: Kristian Bilić

  Jak zemljotres s epicentrom u Petrinji (Hrvatska) osjetio se danas i na području Brčko distrikta BiH.

  Šef Civilne zaštite Brčko distrikta BiH Muhamed Gibić govorio je u izjavi za Otisak o sinoćnjem olujnom nevremenu na području ove lokalne zajednice, kao i zemljotresu.

  Saopštenje za javnost Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine

  Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je, povodom razornog potresa koji je dana 29.12.2020. godine pogodio Petrinju, kontaktiralo kolege iz Hrvatskog Crvenog križa i ponudilo da kroz organizacije koje pripadaju njegovoj strukturi odnosno sve organizacije iz Crvenog krsta Republike Srpske, Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i Crveni krst/križ Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uputi konkretnu pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima: osamdeset (80) šatora, ćebad, kao i drugu robu neophodnu u ovakvim situacijama.

  Takođe, Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine će, nakon odgovora kolega iz Hrvatskog Crvenog križa i iskazanih potreba, otvoriti i humanitarni broj za prikupljanje novčanih sredstava, priloga i pomoći građana i institucija u Bosni i Hercegovini za saniranje posljedica izazvanih potresom u Hrvatskoj.

  Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine je dio Mreže „Komšije pomažu prve“ i stoji na raspolaganju sa bilo kojom vrstom pomoći kako bi se pomoglo pogođenom stanovništvu.

  Čitano

  Povezani članci