Izvještaj Policije: Otuđeni novac, torbica i pasoš

  U izvještajnom periodu zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda. Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili tridesetosam vozača i vozila.

  Foto-ilustracija: Profimedia/Martin Mehes - ČIF

  Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je medijima dostavila izvještaj sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 22.06.2018. godine do 25.06.2018. godine.

  KRIMINALITET:

  Izvještajima za medije, od 23.06.2018. godine (pod naslovom: Policija aktivno preduzima radnje na rasvjetljavanju bacanja „baklje“ na ugostiteljski objekat u u Brčkom) i od dana 24.06.2018. godine (pod naslovom Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Izazivanje opšte opasnosti”, (bacanja „navijačkih baklji“ na ugostiteljski objekat u Brčkom), Policija lišila slobode dva lica), informisani ste o predmetnom događaju i aktivnostima Policije.

   – Dana 24.06.2018. godine oko 09.45 sati, Policiji se obratila građanka iz Brčkog i prijavila da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih, otuđena određena količina novca, torbica i putna isprava-pasoš. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj, te preduzeli druge istražne mjere i radnje. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”krađa” iz člana 280. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH a policijski službenici rade na pronalasku izvršioca krivičnog djela, otuđenog novca i predmeta.

  JAVNI RED I MIR:

  – Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, te je konstatovana materijalna šteta.

   – Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili tridesetosam vozača i vozila, gdje je kod sedamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u trinaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u osam slučajeva utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty five ÷ eleven =