More

  Izvještaj Policije Brčko distrikta: Šumska krađa, isključena 32 vozača

  U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

  - Advertisement -

  Izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 27.10.2017. godine do 30.10.2017. godine:

  KRIMINALITET:

  – Dana 28.10.2017. godine oko 12.50 sati, Policiji je od strane čuvara šuma prijavljena šumska krađa u naselju Brod, gdje je od strane nepoznatog lica, ili više njih, posječeno i otuđeno 23 stabla hrasta, jasena i graba, vlasništvo građanina iz Brčkog.

  Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj, kojim je konstatovano da je količina oborenog drveća oko 15 prostornih metra, te da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Šumska krađa” iz člana 310 stav 2 Krivičnog zakona Brčko distritka BiH. S obzirom na navedeno, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje na pronalasku učinioca krivičnog djela i otuđenih drva.

  JAVNI RED I MIR:

  – Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu nije bilo saobraćajnih nezgoda u kojima bi policijski službenici vršili uviđajne radnje.

  – Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset dva vozača i vozila, gdje je kod osamnaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u deset slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy four + = eighty one