Izvještaj Policije Brčko distrikta: Provala, četiri saobraćajne nezgode, isključeno 30 vozača

  Izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 07.07.2017. godine do 10.07.2017. godine.

  Iz Policije apelovali na vozače [Otisak.ba - Arhiva]

  Otisak.ba donosi izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 07.07.2017. godine do 10.07.2017. godine.

  KRIMINALITET:

  – Dana 09.07.2017. godine, oko 05:50 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog, koji je prijavio da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršena provala u pekaru u Ulici Zaima Mušanovića u Brčkom.

  Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena provaljivanjem kroz pomoćna vrata na zadnjoj strani objekta, te da je iz istog, iz kase, otuđena neutvrđena manja količina novca. S obzirom na to da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo „Teška krađa“, iz člana 281 stav 1, Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela, kao i otuđenog novca.

  JAVNI RED I MIR:

  – Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

  SAOBRAĆAJ:

  – U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaje u četiri saobraćajne nezgode. U dvije saobraćajne nezgode dva lica su zadobila lake tjelesne povrede, dok je u dvije saobraćajne nezgode zabilježena materijalna šteta nastala na vozilima.

  – Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 30 vozača i vozila, gdje je kod 11 vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u 14 slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u pet slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije, navedeno je u izvještaju.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × = seven