More

  Izvještaj Policije Brčko distrikta: Otuđeno ljepilo i fasada

  U izvještajnom periodu, od 15. do 18. decembra, pripadnici Policije su izvršili uviđaj u tri saobraćajne nezgode.

  Izvještaj Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 15. do 18. decembra:

  Kriminalitet

  Dana 15.12.2017. godine oko 08:30 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog lica ili više njih, tokom noći 13/14.12.2017. godine, sa neobezbijeđenog gradilišta u mjestu Bijela, otuđeno ljepilo i fasada.

  Na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su izvršili uviđaj.

  Uviđajnim radnjama konstatovano je da je sa neobezbijeđenog gradilišta otuđeno 40 vreća ljepila i 42 kante fasade, vlasništvo firme iz Brčkog.

  S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo “Krađa” iz člana 280. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, policijski službenici provode mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenih predmeta.

  Javni red i mir

  Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbijedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u Distriktu i isti su protekli bezbjedno.

  Saobraćaj

  U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u tri saobraćajne nezgode.

  U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo teške, a jedno lice lake tjelesne povrede.

  U dvije saobraćajne nezgode zabilježena je materijalna šteta nastala na vozilima.

  Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili 34 vozača i vozila, gdje je kod 20 vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u osam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u šest slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ÷ one = 8