IZVJEŠTAJ POLICIJE: 18 vozača isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola

Zgrada Policije Brčko distrikta BiH (Foto: Arhiva)

IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 05.11. od 06,00 sati do 08.11.2021. godine do 06,00 sati

KRIMINALITET:

  • U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su dva krivična djela iz oblasti imovinske prirode.

JAVNI RED I MIR

  • Dana 07. i 08.11. 2021. godine u noćnim satima zabilježena su dva događaja narušavanja javnog reda i mira, kada su zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru slobode lišena lica S.O. rođen 1960. i A.B. rođen 1999. godine, oba nastanjena u Brčkom. Protiv navedenih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

SAOBRAĆAJ:

  • Tokom navedenog perioda zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.
  • Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 27 vozača i vozila. Od toga 18 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, tri koja su upravljala neregistrovanim vozilima, jedan koji je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedan vozač zbog preopterećenosti vozila, jedan vozač zbog neobilježenog tereta i jedan koji je upravljao vozilom bez registarskih oznaka.
Policija Brčko distrikta BiH
--