More

  IZVJEŠTAJ BRČANSKE POLICIJE: Sedmero stradalih u požaru, jedno lice poginulo u saobraćajnoj nesreći

  IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE s pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 22.10. od 06,00 sati do 25.10.2021. godine do 06,00 sati.

  KRIMINALITET: U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo iz oblasti imovinske prirode.

  Izdvajamo događaj od 23.10.2021. godine kada je Policiji Brčko distrikta BiH u 06.20 sati prijavljeno da u ulici Sarajevska skretanje prema naselju Suljagića Sokak gori kuća. U požaru u kući vlasništvo lica M.B. rođenog 1963. godine smrtno je stradalo šest osoba, a više lica bilo hospitalizovano o čemu je javnost ranije informisana. Dana 25.10.2021. godine preminulo je i dijete koje je bilo smješteno na UKC u Tuzli.

  JAVNI RED I MIR

  U navedenom vremenskom periodu nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira.

  SAOBRAĆAJ:

  Tokom navedenog perioda zabilježene su četiri saobraćajne nezgode.

  Izdvajamo događaj od dana 23.10.2021. godine u 02.04 sati kada je Policija Brčko distrikta BiH zaprimila prijavu da se u mjestu Boće dogodila saobraćajna nezgoda. Tokom uviđaja koji je izvršen pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH je utvrđeno da je motorno vozilo marke “Opel Zafira” sletilo u kanal i udarilo u propust, prilikom čega je vozač zadobio teške tjelesne povrede, dok je suvozač rođen 1981. godine smrtno stradao.

  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 35 vozača i vozila. Od toga 21 vozač je isključen zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač jer je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je vozilom upravljao u vrijeme trajanje zabrane, zatim jedan koji je upravljao vozilom kojem je pridodata neregistrovana prikolica, tri vozača jer su upravljali neregistrovanim vozilima, dva vozača jer su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, zatim dva koji su vozilima upravljali bez potvrde o poznavanju propisa iz oblasti saobraćaja, dva vozača zbog pretovara vozila kojima su upravljali, jedan vozač zbog neobilježenog tereta i jedan koji je upravljao vozilom bez registarskih oznaka.

  Policija Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci