More

  IZVJEŠTAJ BRČANSKE POLICIJE: Dvije prijave građana o glasnoj muzici u centru grada

  I Z V J E Š T A J  Z A  M E D I J E sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 03.12. od 06,00 sati do 06.12.2021. godine do 06,00 sati

  KRIMINALITET:

  – U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježeno je jedno krivično djelo u oblasti imovinske prirode.

  JAVNI RED I MIR

  – Dana 03.12.2021. godine u 23.58 sati zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira zbog čega je lice S.M. rođen 1962. godine u mjestu Rašljani, nastanjen na Prutačama zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH lišeno slobode. Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. 

  – Dana 03.12.2021. godine Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila dvije prijave građana o glasnoj muzici u ugostiteljskim objektima u centru grada, te su vlasnicima objekata i izvođačima uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenih prekršaja iz člana 23. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

  SAOBRAĆAJ:

  –  Tokom navedenog perioda nije zabilježena nijedna saobraćajna nezgoda.

  – Izdvajamo događaj  od dana 05.12.2021. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH u 16.30 sati privremeno oduzeli motorno vozilo „Opel -Vectra” bez registarskih oznaka od vozača B.H. rođenog 1987. godine u Doboju, nastanjen na Prutačama, a koji je višestruki povratnik u vršenju prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH. Navedeno lice je motornim vozilom upravljalo prije sticanja prava na upravljanje.

  Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 34 vozača i vozila. Od toga 25 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, tri vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva koji su vozilima upravljali u vrijeme trajanja zabrane, dva jer su upravljali neregistrovanim vozilima, jedan vozač jer u vozačkoj dozvoli nije imao naznačenu odgovarajuću kategoriju i jedan zbog upravljanja motornim vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.                                                                 

  Policija Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci