More

  IZVJEŠTAJ BRČANSKE POLICIJE: 41 vozač isključen iz saobraćaja

  spot_imgspot_img

  IZVJEŠTAJ ZA MEDIJE sa pregledom značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 01. 10.2021. godine od 06,00 sati do 04.10.2021. godine do 06,00 sati

  KRIMINALITET:

  U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su u dva slučaja tri krivična djela i to „Krađa”, „Ugrožavanje sigurnosti”, te „Neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje”.

  JAVNI RED I MIR

  Nije bilo zabilježenih događaja narušavanja javnog reda i mira u navedenom periodu.

  SAOBRAĆAJ

  Tokom navedenog perioda zabilježena je jedna saobraćajna nezgoda. – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 41-og vozača. Od toga 23 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, jedan koji je bio uticajem dejstva opojnih droga, dva vozača jer su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, tri lica koja su vozilima upravljala u vrijeme trajanje zabrane, zatim jedno lice, jer je upravljalo vozilom kojem je pridodata neregistrovana prikolica, četiri lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, dva lica koja su upravljala vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, dva lica jer su upravljala vozilima bez potvrde o poznavanju propisa i tri lica zbog preopterećenosti vozila kojima su upravljali.

  Policija Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci