More

  Izetbegović posjetio kompaniju AC Food i upakovao 300-milioniti Tops

  Prilikom posjete Izetbegović se upoznao s dosadašnjim naporima i planovima novosnovane kompanije kojima se brandovi Agrokomerca namjeravaju vratiti na police trgovina.

  - Advertisement -

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas sa saradnicima kompaniju AC FOOD u Velikoj Kladuši i pri tome svečano upakovao 300-milionito pakovanje Topsa, biskvita s tradicijom dugom 37 godina.

  Kako je saopćeno iz AC FOOD-a, prilikom posjete Izetbegović se upoznao s dosadašnjim naporima i planovima novosnovane kompanije kojima se brandovi Agrokomerca namjeravaju vratiti na police trgovina, a industrijska postrojenja ovog nekadašnjeg krajiškog giganta pokrenuti na dobro Bosanske Krajine i cijele Bosne i Hercegovine, prenose bh. mediji.

  Visoku delegaciju na čelu s Izetbegovićem, a u kojoj su bili i ministar poljoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, kao i premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić, dočekali su predsjednik Nadzornog odbora AS Group sa saradnicima Sulejman Hrvić, te radnice i radnici kompanije AC Food, kao i njen direktor Smail Korajlić.

  “Danas smo svečano upakovali 300-milioniti Tops za koji kažu da je jedan od najomiljenijih biskvita u regiji. Treba nam više ovakvih pozitivnih priča i bilo bi dobro da slijedimo primjer ove kompanije i ovih vrijednih ljudi. Agrokomerc su podizale generacije čestitih radnika i vrsnih znalaca, i mi ćemo učiniti sve da ga ponovno dignemo na noge. Predugo je ‘krajiški div’ spavao, i vrijeme je da ga probudimo na dobro i korist Bosanske Krajine i cijele Bosne i Hercegovine. Ovo što smo danas vidjeli u AC FOOD-u ulijeva nadu i pruža realna očekivanja da bi uskoro mogli imati još veću popunjenost kapaciteta i još više radnih mjesta”, izjavio je Izetbegović.

  AC FOOD d.o.o. iz Velike Kladuše novosnovana je kompanija za proizvodnju hrane i članica je AS Group. Kompanija zapošljava 105 radnika, a u okviru unapređenja proizvodnje i povećanja kapaciteta u planu je razvoj konditorskih proizvoda, kao i pokretanje programa čokolade. U AC FOOD, kako je saopćeno, namjeravaju iskoristiti neke prednosti koje imaju, jer malo je poznato da ova tvornica jedina u regiji ima zaokružen tehnološki sistem proizvodnje čokolade od svježeg kakaovca do gotovog proizvoda.

  Sljedeće godine planirano je pokretanje programa proizvodnje mesa i farmi koka nosilja, tj. proizvodnje jaja, navode u ovoj kompaniji.

  “Izuzetna nam je čast što smo danas mogli ugostiti člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i što smo ovaj naš jubiljej mogli podijeliti s našim gostima. Možemo kazati da smo na dobrom putu da to i ostvarimo, premda smo ušli u posao praktično tek u 5. mjesecu ove godine. Naša strategija je da sa puno malih ili većih koraka pokrenemo što više raspoloživih kapaciteta Agrokomerca. Budemo li tako radili, svi zajedno u našoj Krajini možemo samo biti na dobitku”, kazao je direktor AC FOOD-a Smail Korajlić.

  Brand Tops proizvodi se od 1980. godine i jedan je od najpoznatijih brandova te vrste u regiji. U AC FOOD-u već su pokrenuti procesi inoviranja ovog branda s novim okusima i pakovanjima, u smislu daljeg jačanja tržišne pozicije, ali i udovoljavanju očekivanja ljubitelja ovog biskvita.

  Tops i drugi proizvodi Agrokomerca kao što su Pettit, Čajni kolutići, Mljeveni keks, itd., uz plasman na domaće tržište izvoze se u Hrvatsku, Srbiju, na Kosovo, Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju, Austriju, Sjedinjene Američke Države, i odnedavno u Irak. U planu je pokretanje programa supa i začina Vegedor, kao i ponovno oživljavanje branda čokoladnih namaza Maza i bar čokolada Kremipan.

  Od kako je AC FOOD preuzeo proizvodnju u dijelu pogona Agrokomerca samo izvoz u susjednu Hrvatsku povećan je za 33 posto u posljednja dva mjeseca u odnosu na isti period lani, saopćeno je iz AC FOOD-a.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fourteen + = twenty