Izdvojeno 700 hiljada KM za izgradnju dva nova objekta obdaništa u naseljima Broduša i Srpska Varoš

U naredne dvije do tri godine Brčko distrikt bi trebao staviti u funkciju tri nova objekta dječijih vrtića. Prvi od njih u naselju Ilićka trebao bi primiti prve mališane već u septembru ove godine.

Više Odjela u Vladi Brčko distrikta trenutno vodi intezivne aktivnosti kako bi se objekat obdaništa u naselju Ilićka stavio u funkciju do početka nove školske godine.

„Kancelarija za upravljanje javnom imovinom realizuje aktivnosti na uređenju vanjskog dvorišta, Odjel za komunalne poslove radi na priključenju električne energije, raspisani su javni pozivi za nabavku nedostajućih  igračaka i opreme, a uskoro će biti raspisani i konkursi za prijem šest vaspitača i ostalog osoblja u ovom objektu”,  kazao je Senad Osmanović, šef Odjela za obrazovanje.

Potreba za izgradnjom novih objekata obdaništa u Brčko je aktuelna zadnjih nekoliko godina što potvrđuje broj od prijavljenih 450 mališana od čega je primljeno njih samo 130 za narednu školsku godinu.

Osmanović je dodao da Vlada Brčko distrikta vodi aktivnosti i na izradi projektne dokumentacije za izgradnju još dva nova objekta za obdaništa u naseljima Broduša i Srpska Varoš za šta je izdvojeno 700 hiljada KM. Nakon obezbjeđivanja dodatnih novčanih sredstava njihova izgradnja bi trebala započeti naredne godine.

Autor: radiobrcko.ba