More

  Izborno povjerenstvo u Brčkom: Provjerite da li ste na popisu za glasovanje putem pošte mimo svoje volje

  spot_imgspot_img
  Tekst: Izborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH
  Uredio: Adis Mujdanović

  Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine jučer je donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi birača upisanih u lzvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH za predstojeće Lokalne izbore 15. novembra.

  Izvod je objavljen na web stranici www.izbori.ba, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka.

  lsti je objavljen kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno mimo svoje volje upisan u Izvod, imao mogućnost podnošenja žalbe.

  Žalba se može podnijeti Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave Odluke.

  Krajnji rok je sutra do ponoći, koji se računa u rokove za podnošenje žalbe i radni dan je u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

  SIP BiH je donio Odluku kojom se odbija upis u lzvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH od 1. oktobra, koja je objavljena na službenim stranicama SIP-a BiH, gdje se nalazi baza podataka o odbijenim prijavama, kojoj se može pristupiti putem unošenja osobnih podataka u aplikaciju “Provjerite da li je vaša prijava odbijena”.

  Žalba na navedenu Odluku može se podnijeti Apelacionom odjelu Suda BiH putem SlP-a BiH do sutra u ponoć.

  lzuzetno, dokazi (izjave ovjerene kod nadležnog organa, akti nadležnih organa o adresi boravišta izvan BiH idr.) kojim se osporava Odluka SIP-a BiH mogu se dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 5. oktobra do 16 sati, pod uvjetom da je žalba dostavljena u roku.

  Sve žalbe se podnose preko Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i dostavljaju se putem fax aparata na broj: 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu prijavapp@izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, Ul: Danijela Ozme br. 7, Sarajevo.

  lzborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH, da posjete web stranicu SlP-a BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena ili se nalaze na popisu za glasovanje putem pošte mimo svoje volje i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

  Čitano

  Povezani članci