Izabrane lokacije za alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica

  Brčanska Vlada usvojila zaključak da se Skupštini uputi preporuka da se izdvoje novčana sredstva u budžetu za 2018. godinu koja bi bila JP Komunalno Brčko na raspolaganju za nabavku mobilne spalionice, kako bi se neškodljivo zbrinjavali leševi pasa, izjavio Saša Tanić.

  Tanić: Ovo je privremena mjera koja će biti na snazi do kraja ove godine ili do donošenja trajnog rješenja za ovaj problem [Ustupljeno Otisku]

  Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, u nastavku 32. redovne sjednice, u ponedjeljak je primila k znanju Informaciju o lokacijama za alternativno zbrinjavanje leševa pasa lutalica na tri lokacije na području ove lokalne zajednice, javlja Otisak.ba.

  Šef Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Saša Tanić rekao je u izjavi medijima da je nakon dužeg usaglašavanja postignuta saglasnost i, u skladu s prijedlogom iz 2016. godine nadležne komisije i predloženih devet lokacija, izabrane tri.

  „Ovo je privremena mjera koja će biti na snazi do kraja ove godine ili do donošenja trajnog rješenja za ovaj problem. Usvojili smo i zaključak da ćemo Skupštini Brčko distrikta BiH uputiti preporuku da se izdvoje novčana sredstva u budžetu za 2018. godinu koja bi bila JP (Javnom preduzeću) Komunalno Brčko na raspolaganju za nabavku mobilne spalionice, kako bi se neškodljivo zbrinjavali leševi pasa“, zaključio je Tanić.

  Amandmani

  Članovi Vlade izjašnjavali su se na 40. vanrednoj sjednici, također održanoj u ponedjeljak, o amandmanima na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti.

  Većina amandmana zastupnika Skupštine nije podržana iz tehničkih razloga, jer predmet predloženih amandmana nisu izmjene i dopune navedena dva zakona.

  Nataša Stevanović, šefica Pododjela za socijalnu zaštitu, istakla je da se amandmani koji su prihvaćeni odnose na uvrštavanje djece i odraslih s rijetkim oboljenjima u kategoriju osoba koja bi dobijala dodatak za njegu i pomoć te da se rok za predaju zahtjeva za opremu za novorođenče produži.

  Vlada je u ponedjeljak održala i 41. vanrednu sjednicu, na kojoj je usvojila amandmane na Nacrt zakona o Uredu za prevenciju korupcije i koordinaciju aktivnosti za borbu protiv korupcije.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty one − = 13