Iz JZU Brčko za Otisak: Zaražena tri zdravstvena radnika

  Bolnica Brčko

  Za sada u JZU ZC imamo tri zdravstvena radnika kod kojih je potvrđen Covid-19, 1 doktor, 1 medicinska sestra i 1 medicinski tehničar.

  Jedan medicinski radnik kod kojeg je potvrđen virus je na bolovanju više od mjesec dana i nije radila u Bolnici prije potvrđivanja virusa Corona.

  Doktorica pedijatrica koja je takođe pozitivna na virus Corona, 7 dana prije testiranja bila je na bolovanju, testiranje nije urađeno zbog simptoma nego samoinicajativno zbog putovanja, ona takođe više od mjesec dana nije radila sa pacijentima kod kojih je potvrđen virus.

  Medicinski tehničr sa anestezije u poslednjih 15 dana nije radio na odjelu izolacije na kojem su smješteni pacijenti pozitivni na Covid-19, imao je posjetu iz Beograda i pretpostavlja se da je to izvor. 

  Svi slučajevi prijavljeni su u Javno zdravstvo i u toku je epidemiološka obrada ostalog osoblja.

  U izolaciji imamo 5 zdravstvenih radnika (3 doktora i 2 med. tehničara) koji su u izolaciji zbog potvrđivanja zaraze kod užeg člana porodice.

  Zbog nedostatka testova nismo u mogućnosti da sve kontakte testiramo na PCR metodom nego je u toku testiranje serološkim testovima, a oni koji budu seroloski poziivni biće testirani na PCR test.

  Želimo da apelujemo na javnost da se striktno poštuju epidemiološke mjere, jer je u zadnja 7 dana potvrđeno 50 novih slučajeva pozitivnih na virus Corona, gdje je u prva četiri mjeseca od proglašenja stanja epidemiološke zaraze taj broj bio 20 potvrđen, što pokazuje da se u Brčkom epidemiološka situacija znatno pogoršava.

  Autor: Zdravstveni centar Brčko
  --