More

  Ivan Gudelj u Brčkom: Moj trnoviti put se isplatio (VIDEO)

  - Advertisement -
  - Advertisement -
  Autor: Samir Tukulj / Otisak TV

  U Domu kulture u Brčkom sinoć je održana BH premijera filma “Ivanova igra – Ivan Gudelj”, biografski film o dramatičnom životu fudbalera splitskog “Hajduka” Ivana Gudelja. Priča o vanserijskom igraču koji je preko noći izgubio sve, ali koji se uspio izdići iznad teške bolesti i nevolja koje su ga snašle te preokrenuti rezultat u naizgled izgubljenoj životnoj utakmici. Najbolji mladi igrač Evrope 1979. godine, najmlađi kapiten reprezentacije Jugoslavije, jedan od idealnih 11 Svjetskog prvenstva u Španiji 1982. godine, iznenada je zaražen virusom hepatitis B.

  Scenarista i režiser ovog filma je Tomislav Žaja, a osim Ivana Gudelja, u filmu učestvuju brojna poznata imena iz svijeta fudbala: Zvonimir Boban, Predrag Mijatović, Ivica Šurjak, Zlatko Vujović, Blaž Slišković, Vilson Džoni, Ivan Buljan, Zoran Vulić, Drago Ćelić, Marko Mlinarić, Vladimir Pižon Petrović, Mitar Mrkela, Dejan Savićević, Miloš Drizić, Miroslav Ćiro Blažević, Stanko Poklepović, Sergije Krešić, Edo Pezzi, Anton Samovojska, Milojko Pantić, Miša Stojanović, Darijo Srna, Andrej Kramarić, Milan Badelj, Dominik Livaković i drugi.

  “Svoj život sam posvetio nogometu i sportu, a nakon prekida karijere, i borbi za zdravlje, samopouzdanje, život dostojan življenja, pri čemu sam najveću podršku nalazio u porodici i prijateljima koji mi ni u najtežim trenucima nisu okrenuli leđa. Jer, u jednom trenutku ste na vrhu i želi vas Real Madrid, a u drugom ste sami, gotovo zaboravljeni, prepušteni borbi za život pitajući se ima li života nakon nogometa, ima li nade i smisla. Ali, pun uspona i padova, život donosi i puno sreće, pa sam naučio cijeniti svaku sekundu. Danas znam da se moj trnoviti put isplatio, što me čini neizmjerno ponosnim”, istakao je Ivan Gudelj ovom prilikom.

  Režiser filma „Ivanova igra“ Tomislav Žaja je u svojoj tridesetogodišnjoj karijeri kao producent, režiser i scenarist radio na preko pedeset dokumentarnih filmova, a njegova djela su prisutna na filmskim festivalima i televizijama širom svijeta.

  „Izuzetno poštujem Ivana Gudelja i od njega sam mnogo naučio. Potakao me da razmislim o vlastitom životu, ciljevima i pobjedama koje želim osvariti te o tome postoje li bilo kakve granice, izuzev onih koje sebi postavljamo sami. Ovo je film nade. A da bi nada postala stvarnost, u životu je, baš kao i u nogometu, potrebna vrhunska igra i vještina, gotovo umjetnost. Ivana Gudelja smatram umjetnikom nogometne i životne igre, koji svakog dana nastoji dati sve od sebe i odigrati na vrhunskom nivou“, naglasio je Žaja.

  Promociji dokumentarnog filma „Ivanova igra“ prisustvovali su brojni poštovaoci i prijatelji Ivana Gudelja, koji su ovom prilikom imali priliku da kupe i knjigu „Ivan Gudelj – hajdučka priča“.

  Izvor: Radio Brčko
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img