More

  Istraga još traje: Brčanska policija u saradnji sa EUROPOL-om istražuje hakerski napad na Katastar!

  - Advertisement -

  Još uvijek nije riješen slučaj hakerskog napada na Pododjel za katastar u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koji se dogodio sredinom jula ove godine.

  Tim povodom redakcija Otiska je uputila pitanja lokalnoj policiji odakle nam je stigla pisana u kojem je navedeno da je u konkretnom slučaju riječ o krivičnom djelu „Oštećenje računarskih podataka i programa“ iz člana 387. stav (3) Krivičnog zakona Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  „Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je postupajući po naredbama Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine preduzela određene istražne radnje uključujući vršenje uviđaja, pretresanja pokretnih predmeta što obuhvata i pretresanje kompjuterskih sistema i uređaja za pohranjivanje kompjuterskih i elektronskih podataka, kao i saslušanje svjedoka. Također, tokom preduzimanja istražnih radnji ostvarena je saradnja sa određenim Odjeljenjima Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, sa policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini i sa EUROPOL-om.

  Istraga u ovom krivičnom predmetu nije okončana i trenutno se preduzimaju određene mjere i radnje u skladu sa naredbama Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine“, navedeno je u pisanoj informaciji iz Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koju je potpisao šef ove policijske agencije mr. Goran Pisić.

  A.Husejnović/Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − three = 7