More

  Islamska zajednica Bosne i Hercegovine osigurala elektronske Kur’ane za slijepe i slabovide osobe

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini i Vakufska direkcija IZ danas su u Sarajevu promovirali elektronski Kur’an i predstavnicima udruženja slijepih u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine (FBiH) dodijelili primjerke ovih Kur’ana.

  Rukovodstvo Islamske zajednice na odgovoran način pristupa svim kategorijama našeg društva i nastojimo naći odgovor na njihove potrebe. U ovom slučaju, riječ je o osobama kojima je Allah uskratio čulo vida, i nastojimo naći najkvalitetniji odgovor – naglasio je izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice.

  Projekat “Elektronski Kur’an za slijepa i slabovidna lica” podržala je Humanitarna organizacija “Meberretu-l-mutemejjizin” iz Kuvajta.

  Sretni smo što smo osigurali sredstva za ovaj projekat, te što smo ga implementirali. Želim naglasiti da je osnovan i Fond, koji ima za cilj da pomogne slijepim i slabovidnim licima koja uče Kur’an na pamet. Danas smo, također, dio iz ovog Fonda dali onima koji su najvrijedniji – izjavio je Imad Al-Mutawa, predstavnik ove organizacije.

  Direktor Vakufske direkcije Islamske zajednice hafiz dr. Senaid Zajimović je zahvalio organizaciji Meberretu-l-mutemejjizin na podršci.

  Islamska zajednica je tu da bude na usluzi i to pokazuje na različite načine. U svojim nastojanjima Zajednica ima svoje prijatelje širom svijeta, tako i u Kuvajtu. Nadamo se da je ovo početak aktivnosti koja bi, na kraju, trebala da okupi što veći broj onih kojima je Kur’an na prvom mjestu – istaknuo je Zajimović.

  Kako su kazali predstavnici udruženja, Islamska zajednica je jedna od rijetkih koja vodi brigu o slijepima na ovaj način i koja im otvara mogućnosti za edukaciju.

  S obzirom na to da slijepe osobe imaju male mogućnosti za učenje Kur’ana, zaista smo sretni, jer smo godinama tragali za nekim načinom učenja Kur’ana –  poručila je Tima Halilović, iz Udruženja građana oštećenog vida Tuzla.

  U programu su se određeni članovi udruženja, koji su ranije dobili Kur’ane, predstavili učenjem kur’anskih sura i ajeta. Na kraju, predstavnicima udruženja su podijeljeni elektronski Kur’ani, javlja Mina.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × three = twenty seven