More

  Investicija vrijedna 75 miliona eura mnogo će značiti: Polaganje kamena temeljca za klinički centar u Novom Pazaru

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  U Novom Pazaru danas će biti položen kamen temeljac za budući Klinički centar. To će biti velika šansa za grad i mlade ljude zbog otvaranja novih radnih mjesta kao i dobijanja novih specijalizacija.

  Investicija je vrijedna 75 miliona eura, a radove će svečano otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u 15 sati u krugu Opće bolnice Novi Pazar.

  Prije nekoliko dana počeli su zemljani radovi. Kada se završi prva faza radova imaće oko 32.000 kvadratnih metara. Novi hirurški blok koji će biti spojen sa starim imat će 6.000 kvadratnih metara. Stari blok hirurgije se kompletno renovira i bit će izgrađena još dodatna tri nivoa iznad postojećeg objekta, pa će ukupno imati 13.200 metara kvadratnih.

  Radit će se i na izgradnji nove Interne klinike koja će po završetku imati 9.120 kvadrata.

  Paralelno sa izgradnjom ovih klinika, radit će se i na izgradnji Klinike za psihijatriju koja će imati 2.100 kvadrata, a kada bude uređena kompletna rekonstrukcija i dogradnja Doma zdravlja, on će imati 6.770 kvadratnih metara – kazao je direktor Opće bolnice Novi Pazar dr. Meho Mahmutović.

  Trenutno iz Pazara, Tutina, Raške i Sjenice ima oko 170 ljekara na specijalizaciji u Beogradu.

  Zaslugom Dr. Mehe Mahmutovića koji je iskoristio veze dok je bio zamjenik ministra zdravlja, samo iz Opće Bolnice na specijalizaciji u Beogradu nalazi se sada 91 ljekar.

  Mnogi su se već vratili i počeli da rade kao specijalisti.

  Za posljednjih šest godina, više od 100 mladih ljekara sa najboljim prosjekom je primljeno u radni odnos.

  Ako se uzme u obzir i Dom zdravlja Novi Pazar, onda je ukupno sada iz Pazara 123 ljekara na specijalizaciji u Beogradu, koji će se u narednih pet godina, svi medicinski specijalizanti – stručnjaci iz svih sfera medicine, vratiti u Novi Pazar.

  U Općoj bolnica sada je zaposleno 912 radnika, od toga je 109 specijalista koji sada rade i devet doktora opšte medicine, 91 ljekara je sada na specijalizaciji.

  U Domu zdravlja ima 452 zaposlenih, od čega 117 doktora medicine i 32 doktora stomatologije.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  3 + three =