More

  Internet – prilika za dobar posao i u BiH

  U vremenu kada se mnogo govori o različitim učincima interneta na društvo, sve češćim zloupotrebama, ovu mrežu treba iskoristiti na produktivan način.

  - Advertisement -

  Sve više prilika za posao nudi se na internetu. Istovremeno, raste i broj prevara. Kako pronaći ili stvoriti posao na internetu, pitali smo Damira Bašića, koji iz Sarajeva kreira animacije za klijente širom svijeta. I sve to, putem interneta, piše portal N1 televizije.

  Na internetu je pronašao i stvorio priliku da živi od onoga što voli raditi. Pokrenuo je studio za animaciju i sada sarađuje sa klijentima iz cijelog svijeta. Poslove dogovara putem interneta, a na taj način, Damir komunicira i sa kolegama iz sopstvenog studija koji žive u drugim gradovima Bosne i Hercegovine.

  “Mi se uopšte ne moramo viđati, dopisujemo se mailom. Trenutno imamo klijenta u Americi, i sve što zajedno uradimo šaljemo njemu u Ameriku. Ja uopšte ne znam kako izgledaju ti ljudi, ali sve savršeno funkcioniše. Oni su poslali upit, mi smo odgovorili da možemo odgovoriti njihovim potrebama i sad radimo. Sve savršeno funkcioniše”, izjavio je Damir Bašić.

  Internet je, takođe, zaslužan za ono čime se Damir bavi danas. Kao inžinjer arhitekture, jednog dana je odlučio sjesti za računar i naučiti baviti se animacijom – što mu je i uspjelo. Tvrdi da se na internetu može naučiti ili postići bilo šta.

  “Ja sam onda sjeo i tri sedmice se stvarno nisam dizao pored kompjutera. Naravno, ne mogu reći da sam tada naučio praviti animirane filmove, daleko od toga. Ali, mnogo više stvari možete naučiti na internetu nego na fakultetu. Znam, mrziće me mnogi, ali apsolutno sam ubijeđen u to. Nismo samo mi primjer za to. Znam mnogo ljudi koji su tako krenuli učiti od nule i sada su vrlo uspješni”, rekao je Bašić.

  Damir kaže kako internet nudi niz platformi na kojima možete ponuditi svoj proizvod ili usluge, te na taj način upoznati svoje buduće klijente. Dodaje, za uspjeh je najprije potrebno odabrati ono čime se zaista želite baviti.

  “Trebali bi od ovog trenutka početi razmišljati i istraživati o onome čime bi voljeli da se bave. I to da se postave u jednu vakumsku situaciju gdje nije bitno koji ste fakultet završili ni da li ste uopšte neku školu završili. Ali ni da li ste to ikad radili ni da li to znate raditi. Jednostavno trebate sebi odgovoriti na pitanje: koja je vaša strast zapravo”, istakao je Bašić.

  U vremenu kada se mnogo govori o različitim učincima interneta na društvo, sve češćim zloupotrebama, ovu mrežu treba iskoristiti na produktivan način – tvrdi Damir. Kaže kako je iz svog i iskustva svojih kolega, naučio da su mogućnosti interneta beskonačne, ali i da je bitno šta ćete od njih odabrati.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceN1

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  eighty two − 76 =