More

  Internacionalni univerzitet Brčko: Dodijeljeni certifikati u okviru programa ‘Edukacija za polaganje pravosudnog ispita’

  spot_imgspot_img

  I ove godine u organizaciji Internacionalnog univerziteta Brčko distrikt Bosne i Hercegovine održan je seminar za pripremu polaganja pravosudnog ispita. Tim povodom jučer je u prostorijama Internacionalnog univerziteta u Brčkom upriličena svečanost dodjele certifikata „Edukacije za polaganje pravosudnog ispita“ za one polaznike edukacije koji su svojom aktivnošću ispunili obaveze ovog edukacijskog oblika, saopćeno je u ponedjeljak iz ovog univerziteta.

  U dva mjeseca, uz učešće eminentnih predavača verifikovanih od strane Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine polaznici seminara imali su priliku u potpunosti se osposobiti za polaganje pravosudnog ispita.

  Oni su osim zakonom utvrđenih pravnih pojmova i instituta potrebnih za uspješno polaganje pravosudnog ispita mogli saznati i problematiku pravne, a posebno pravosudne prakse u Bosni i Hercegovini, a što im je od izuzetne važnosti i nakon polaganja pravosudnog ispita. Seminarom su obuhvaćene brojne pravne grane i discipline, a posebno i obimnije je tretirana krivično-pravna i građansko-pravna oblast.

  Na svečanosti dodjele certifikata kandidatima se obratio i Mato Tadić, potpredsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine. On je iskazao zahvalnost Internacionalnom univerzitetu Brčko distrikt BiH za uspješnu organizaciju seminara, naglasio značaj ovog oblika edukacije i poželio kandidatima uspješno polaganje pravosudnog ispita i budući rad u pravosuđu Bosne i Hercegovine.

  [Ustupljeno Otisku]
  [Ustupljeno Otisku]

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seventy eight − 76 =

  Čitano

  Povezani članci