Intenzivna aktivnost i zapaženi rezultati Internacionalnog univerziteta u Brčkom

  Osim aktivnosti na reakreditaciji i organizovanju početka nove akademske godine uprava i nastavnici Univerziteta jačaju naučne postavke rada u ovoj Ustanovi

  Na Internacionalnom univerzitetu uz pripreme za novu akademsku godinu 2019/2020. i postupak reakreditacije ove visokoškolske ustanove u toku su i druge organizacione i naučne aktivnosti.

  Kako nam je rekao rektor Univerziteta, profesor doktor Velimir Sotirović, aktivnost reakreditacije nije samo postupovnog i formalnog karaktera, već predstavlja i značajan impuls Univerzitetu da ojača svoju i obrazovnu i naučnu infrastrukturu. U tom pravcu rektor je naglasio:

  „Reakreditacija će potvrditi stalno organizaciono, kadrovsko i naučno jačanje Univerziteta. Organi Univerziteta i ja lično smo kroz strateške dokumente težište stavili na naučno istraživačke projekte i naučnu djelatnost profesora. Moderno obrazovanje zasnovano na nauci i naučnim metodama i naučno-istraživači rad temelj su razvojne i poslovne politike Internacionalnog Univerziteta.“

  Da je to tako potvrđuje i učešće profesora ove visokoškolske ustanove na 26. Međunarodnoj konferenciji o kvalitetu u Sutomoru, Republika Crna Gora. Rad koji  je predstavljen na Konferenciji izazvao je posebnu pažnju učesnika, a djelo je profesora i saradnika Univerziteta, Siniše Bilića, Safeta Subašića, Muamera Muminovića i Ivice Opačka. Tema rada je: „Uloga menadžmenta rizicima u izgradnji sustava kvaliteta svrhom prevencije nastanka poslovnih rizika“. U čemu je rad originalan i zašto je s posebnom pažnjom tretiran od strane učesnika Konferencije pitali smo prezentatora rada Sinišu Bilića, prorektora univerziteta. Rekao nam je da rad ukazuje na potrebu adekvatnog određivanja misije i vizije, ali i kritičke analize stanja organizacije, temeljem koje se definiraju mjere za postupanje po rizicima, dokumentiraju podaci o rizicima radi izrade registra rizika, te način izvješćivanja o rizicima, kao i definiranje razine uloge menadžmenta u upravljanju rizicima.

  Nakon svega što smo čuli i vidjeli na Univerzitetu možemo zaključiti da je osim redovnih aktivnosti koje je Internacionalni univerzitet Brčko distrikt BiH u deceniji postojanja, izrastao u modernu i društvenim potrebama adekvatnu visokoškolsku ustanovu.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twelve − 6 =