More

  Intenzivirano usaglašavanje budžeta za tekuću godinu

  - Advertisement -

  Vladajuća većina u Brčkom se gotovo svakodnevno sastaje kako bi usaglasila, te za konačno usvajanje pripremila budžet Distrikta za tekuću godinu.

  Kontinuiranim razgovorima Skupštinska komisija za budžet te parlamentarna većina pokušavaju usaglasiti sve detalje budžeta, odnosno uravnotežiti dugovnu i potražnu stranu, kako bi budžet za ovu godinu čim prije bio spreman za usvajanje.

  „Ključna stvar je ispoštovati datu Instrukciju po kojoj izdvajanja za plate, kao i materijalni troškovi, moraju biti na nivou prošle godine. U ovom kontekstu pomoći će i na Vladi usvojeno ostvarenje budžeta za 2016. godinu. Ipak, u ovom momentu teško je reći koliko novca sa potražne strane budžeta treba prebaciti na dugovnu, no vjerujem da će i to vrlo brzo biti precizirano”, rekao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić.

  Nije lako precizirati datum kada će budžet za tekuću godinu biti usvojen, no svi iz vlasti činimo maksimum da se to desi do konca maja mjeseca, naglasio je Kadrić.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety nine ÷ eleven =