More

  Incident na parkingu u Brčkom: Muharem Romanić ispričao svoju verziju priče

  - Advertisement -

  U srijedu je Policiji Brčko distrikta prijavljeno da je na parking prostoru u ulici Trg pravde u Brčkom nepoznata muška osoba fizički napala kontrolora naplate parkinga – radnika Javnog preduzeća “Putevi Brčko”.

  „Preduzetim radnjama utvrđeno je da je, usljed rasprave oko naplate i korištenja parking prostora, radnika fizički napao vozač – lice sa inicijalima R. M. sa područja Brčkog, kojom prilikom mu je nanio lake tjelesne povrede. S obzirom na to da je R. M. počinio krivično djelo ‘Laka tjelesna povreda’, protiv imenovanog će Policija Brčko distrikta BiH podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH. Imajući u vidu navedeno, kao i ranije slučajeve, ovom prilikom Policija Brčko distrikta BiH osuđuje napad na službeno lice (JP ‘Putevi’) tokom izvršavanja svojih poslova i ujedno saopštava da će maksimalno pružiti pomoć i zaštitu ovih službenika u njihovom radu, a građane-vozače upoznaje da u svim slučajevima nezadovoljstva radom radnika JP ‘Putevi’ o tome mogu, u propisanoj proceduri, upoznati menadžment ovog preduzeća”, navedeno je u jučerašnjem saopćenju Policije.

  “Povodom ovog nemilog događaja izražavamo oštru osudu, te očekujemo brzu reakciju nadležnih organa i institucija na rješavanju ovog, kao i prevenciju sličnih incidenata u budućnosti. JP ‘Putevi Brčko’ će učiniti sve da zaštiti svoje radnike kako od verbalnih, tako i fizičkih napada, te u konkretnom slučaju pokrenuti krivičnu prijavu i sve zakonom dostupne mjere kako bi ovaj, a i svaki sljedeći počinilac, bio kažnjen, a ovaj čin najoštrije sankcioniran”, navedeno je jučer iz JP ‘Putevi Brčko’.

  Pozvali su sve korisnike parking prostora na razumijevanje i korektan odnos prema kontrolorima naplate parkinga, „koji samo savjesno i odgovorno obavljaju svoju dužnost povjerenu od strane osnivača – Skupštine Brčko distrikta”, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća da se obrate nadležnima u JP “Putevi Brčko”.

  Otisku se obratio Muharem Romanić, osoba koju sumnjiče za fizički napad, te ispričao svoju verziju priče:

  „Imao sam ostavinsko ročiste iza umrle majke. Kasnio sam na suđenje iz razloga što mi je auto bilo u kvaru. Kada sam došao, nisam se zadržao pet minuta. Vratio sam se, dotični je napisao kaznu. Rekao sam mu da sam prije par minuta došao tu, da nije morao pisati kaznu jer nemam osnovnih uslova za život, a imam ženu i djecu. On mi se vulgarno obratio, na šta sam izrevoltiran opsovao i ‘Puteve’ i Vladu i bacio nalog prema njemu i okrenuo se. On mi je tada opsovao majku koja je, kako se može zaključiti, mrtva. Ja sam se vratio prema njemu i rekao da ponovi. On je to ponovio i samo sam ga odgurnuo od sebe. Tri svjedoka imam. Kako se samo ponašaju, to je nemoguće.”

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × four = twenty eight