Ibrišević: Mi mladi smo nada za nove promjene u Brčko distriktu BiH

Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

U prostorijama Mjesne zajednice Gluhakovac održan je sastanak političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikt BiH.

Kao domaćin, a ujedno i kandidat na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, prisutnima se obratio Asmir Kalesić koji je pozdravio sve prisutne mještane mjesne zajednice Gluhakovac te ih pozvao da 15. novembra izađu na izbore i svoju podršku pruže pravoj političkoj organizaciji a to je Narod i Pravda.

Jedna od kandidata na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Semra Ibrišević navela je da je obrazovanje i način zapošljavanja jedan od glavnih problema u Brčko distriktu BiH, jer kako kaže žalosno je da jedan diplomirani ekonomista ne radi u svojoj struci nego da godinama radi posao trgovca, napominjući da je sada pravi momenat da se svi probude i pruže šansu mladim ljudima da u ovome gradu naprave promjene iz temelja.

„Kad sve nestane i ode na kraju ostane nada, a mi mladi smo upravo nada za nove promjene u Brčko distriktu jer na nama sve ostaje”, istakla je Ibrišević.

U svome obraćanju mještanima Gluhakovca kandidat na listi Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Armin Čehić istakao je da kao diplomirani pravnik u svome gradu nije mogao dobiti zaposlenje te je bio prinuđen da određeno vrijeme radi izvan BiH. Prenoseći iskustva stečena u inostranstvu dotakao se teme sporta te istakao da se u budžetu Brčko distrikta ne izdvajaju određena sredstva za finansiranje sportskih klubova, nego da se nažalost klubovi finansiraju iz vlastitih sredstava, te naglasio da se sportska infrastruktura nalazi u katastrofalnim uslovima.

„Već 13 godina vlasti u Brčko distriktu grade gradski stadion, kažu da su sredstva obezbijeđena međutim još uvijek je to sve mrtvo slovo na papiru”, kazao je Čehić.

Nosilac liste političke organizacije Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Damir Bulčević ovom prilikom je istakao da u odnosu na entitete i u Brčko distriktu BiH treba da se donese Zakon o porijeklu imovine.

„Svi u Sarajevskom kantonu imaju imovinski karton koji popune na početku svoga mandata i u periodu njihovog djelovanja prati se tok njihovih finansijskih sredstava, te na taj način se tačno vidi koliko je koji političar finansijski ojačao na račun države, jer smo svjedoci da se naši političari vrlo brzo bogate”, naglasio je Bulčević.

U mjesnoj zajednici Gluhakovac prisutnima su se takođe obratili Zijad Ražanica, Ramiz Djedović, Abdulah Iljazović, Emina Salihović i Mirsad Đapo.