Humanitarni tiket u podne: plemeniti kladioci usrećili tri udruženja

Foto: Uručivanje donacije Udruženju Sunce / Ustupljeno Otisku

[PROMO] Kroz Mozzartovu akciju donacije stigle u Banjaluku, Derventu i Brčko

Plemeniti kladioci ponovo su svojim uspješnim tipovanjem usrećili udruženja širom BiH. U Mozzartovoj akciji “Humanitarni tiket u podne” osvojena su još tri dobitka koja su usmjerena u humanitarne svrhe.  Legendarni košarkaš Žarko Paspalj svoj dobitak proslijedio je Udruženju Sunce, Derventa. Korisnike Servisnog centra “Zvjezdice- dajte nam šansu”, Banjaluka, obradovao je Dušan Marković, golman kluba Šerif Tiraspolj. Sreću Udruženju distrofičara u Brčkom donijela je Ivana Ilić, atletičarka koja je na Evropskom prvenstvu osvojila srebro na 100 metara. U ovim udruženjima ne kriju sreću što su kladioci u Mozzartovoj akciji upravo njima uputili donacije.

Nama je zaista bilo neophodno u tom trenutku da dobijemo jednu ovakvu donaciju jer smo baš tada ostali bez materijala za naše kreativne radionice, tako da smo tim novcem kupili dosta materijala za rad i naravno da su svi korisnici zadovoljni, kao i sami terapeuti koji rade sa njima. Zaista sve pohvale za kompaniju Mozzart za koju znamo koliko pomaže društvu tokom pandemije, zaista smo zahvalni- kaže Željka Ninković, direktorica Servisnog centra „Zvezdice- dajte nam šansu“.

Ilustracija/Ustupljeno Otisku

Ovaj Centar je osnovan prije šest godina, kada su počeli sa radom sa 20 porodica djece sa smetnjama u razvoju, a sada ih okupljaju 197. Cilj im je direktna podrška porodici kroz boravak korisnika u Centru, usluge logopeda, fizioterapeuta, pedagoga. Pružaju podršku u učenju djeci koja su u inkluziji i koja su u specijalnim školama, a sve njihove usluge su besplatne. To, kažu, ne bi bilo moguće bez podrške društveno odgovornih kompanija kao što je Mozzart. Da im je svaka pomoć značajna poručuju i iz Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i osoba sa invaliditetom Sunce, Derventa.

Nama je svaka pomoć dobrodošla, ovo je drugi put da nam Mozzart pomaže. I prije nekoliko godina su nam uputili donaciju koja nam je mnogo značila. Naravno da su korisnici i njhovi roditelji zahvalni, posebno jer je ova pomoć opet došla neočekivano i baš je lijepo iznenađenje. Donacija nam je pomogla pri rješavanju uvoza i registracije novog vozila za prevoz naših korisnika– kaže Tatjana Spasojević, predsjednica Udruženja Sunce, Derventa.

Sunce je osnovano 2005. godine i od tada imaju organizovan rad dnevnog centra za odrasle sa umanjenim intelektulanim sposobnostima. Vrše usluge prevoza za sve njihove korisnike i za djecu i mlade sa smetanjama u razvoju Centra „Budućnost“ u Derventi. Trenutno imaju 127 članova, a stare i nemoćne korisnike obilaze u kućnim posjetama. Udruženje ima redovan grant opštine Derventa, a budžet dopunjavaju kroz prodajne bazare svojih rukotvorina i donacije. A Mozzarova donacija usrećila je i distrofičare iz Brčkog.

Mi smo se obradovali i iznenadili jer smo dobili nešto što nismo ni tražili. Godinama smo slali molbe na brojne adrese, ali smo rijetko dobijali odgovor. Zaista je veliko da se neko nas sjetio, a da mi nismo tražili pomoć. Hvala puno kompaniji Mozzart na tome– kaže Enisa Renić, predsjednica Udruženja distrofičara Brčko.

 Mozzart d.o.o. 

--