More

  Hrvatski grad naplaćivat će tuširanje na plaži, ovo je cijena

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Gradsko vijeće Grada Krka na zasjedanju predstavničkog tijela pretresli su više važnih tema, te većinom glasova odobrili prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Opšte uslove pružanja usluge korištenja javnih tuševa na gradskim plažama.

  Kako navode hrvatski mediji, tom odlukom komunalnoj krčkoj kompaniji Vecla omogućeno je uvođenje sistema naplate tuševa na javnim plažama, i to po cijeni od 20 centi za poluminutno korištenje tuševa.

  Kako je vijećnicima objasnio direktor Vecle, Danko Milohnić, sistemi naplate ovog će se ljeta obuhvatiti šest tuševa na gradskim kupalištima te objasnio da je jedini i isključivi razlog vraćanja naplate drastični skok u potrošnji vode.

  “Tuševi će sad biti opremljeni uređajima kojima se svako njihovo korištenje evidentira kod nadležnih institucija, a naplata nema finansijskih, odnosno profitnih motiva već isključivo želju da se smanji nepotrebno i nekontrolirano trošenje vode, a time i onečišćavanje okoliša”, objasnio je Milohnić.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + forty eight = fifty three