More

  Hidžama je preporuka našeg Poslanika! Dr. Omerhodžić: Sportisti su skrenuli najviše pažnje i to je bila tema-hidžama u sportu

  - Advertisement -

  Među zvanične metode liječenja odnedavno se ubraja i hidžama. Jedan od načina da očistimo svoje tijelo je upravo hidžama. U Sarajevu je održana treća Evropska konferencija o hidžami.

  O ovoj temi u emisiji ‘Otvoreni studio’ govorio je neurolog dr. Merin Omerhodžić.

  Radim kinesku tradicionalnu mediciju 33 godine. O hidžami sam saznao prije 20 godina i dvije godine sam učio o njoj. Napravio sam prvi simpozij o hidžami u maju 2006 godine. Prošle godine smo imali drugu, a sada evo i treću konferenciju. Pratila su nas online i bilo je različitih profesija. Svi su bili zadovoljni o onome o čemu smo raspravljali – rekao je Omerhodžić.

  Omerhodžić navodi kako je napravljena Međunaronda grupa za proučavanje hidžame, a upravo on je njen suosnivač.

  Sva tri naučna skupa o ovoj metodi su održana u Sarajevu. Obzirom da su sportisti najviše skrenuli pažnju preko medija, mi smo odlučili da tema ove godine tema bude hižama u sportu – rekao je Omerhodžić.

  Velika mi je čast sto smo međunarodna grupa koja izučava hidžamu. Želimo da hižama bude prepoznata u svijetu. Hidžama nije lažno liječenje već nešto efikasno što se može primjenjivati u mnogim bolestima. Efikasno vrši mudalaciju imuniteta i omogućava bolji život. Hidžama je preporuka našeg Poslanika. On nam je dao savjete, otvorio nam je vrata da sami istražujemo – rekao je profesor Muhamed, učesnik konferencije.

  Hayat.ba//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × five = 45