More

  HDZ 1990: HITNO prekinuti sa zlouporabom položaja i javnih sredstava Brčko distrikta BiH

  spot_imgspot_img
  Sponzorisan članak / Autor: HDZ 1990 Brčko

  Ulazeći u finiš lokalne izborne kampanje u Brčko distriktu BiH, neodgovorni pojedinci na najvišim pozicijama ne biraju sredstva i načine da bi svojoj stranci i ”bratiji” osigurali nepripadajuću političku prednost i koji glas više.

  S tim u vezi učetalo je korištenje javnih resursa, državnih i javnih službenika te službenih vozila najviše klase u stranačke svrhe i potrebe.

  Javni službenici u strahu od odmazde i otkaza ne smiju odbiti zahtjeve nadređenih te se ponizno stavljaju u službu bahatih pojedinaca, ali ih moramo upozoriti da plaće ne primaju od tih pojedinaca nego od iz proračuna Brčko distrikta BiH-dakle svih građana i da su odgovorni za zakonito postupanje i ponašanje.

  Cijenimo da je ovakvo ponašanje nekorektno i nedpustivo te inzistiramo da se HITNO prekine sa zlouporabom položaja i javnih sredstava Brčko distrikta BiH.

  Jednako tako – upozoravamo građane, Policiju i Tužiteljstvo da će drskost i panika pojedinaca, što se DAN  IZBORA bliži, biti sve veća.

  Očekujemo čak da će pojedinci pokušati većim iznosima novca na terenu kupovati glasove i naklonost pojedinih članova biračkih odbora.

  Naša je obveza da o ovom problemu javno progovorimo, ali pozivamo i NVO da se aktivnije uključe i ne zatvarju oči pred ovim i sličnim pojavama.

  Osigurajmo fer i korektne izbore i neka bolji pobijedi!

  Čitano

  Povezani članci