More

  HDZ 1990 Brčko: Spriječiti izgradnju centra za upravljanje otpadom

  HDZ 1990 Brčko distrikta BiH očekuje od članova Vlade Brčko distrikta BiH iz reda Hrvatskoga naroda i da se najmanje jedan zastupnik iz HDZ BiH i najmanje jedan zastupnik iz HSS-Braća Radić suprotstave usvajanju izmjena ovog Regulacijskog plana.

  - Advertisement -

  – Poznato je javnosti Brčko distrikta BiH da se godinama razgovaralo o ukazanoj potrebi izgradnje DEPONIJE smeća, čak i regionalnog karaktera, ali se političke strukture nisu uspjele dogovoriti o samoj lokaciji Centra za upravljanje otpadom.

  Zadnjih nekoliko mjeseci se ponovo aktualizirala izgradnja toga Centra te se krenulo na izmjene Regulacijskog plana „Tržnica Arizona“, sukladno Skupštinskoj odluci broj: 01-02-182/13 od 9.10.2013. godine i to kroz provođenje nezakonite eksproprijacije u kojoj najveći interes imaju pojedinci koji upravljaju tržnicom „Arizona“.

  [Ustupljeno Otisku]
  Nakon provedene javne rasprave u vrijeme godišnjih odmora 2017. godine kada zainteresirani građani nisu bili upoznati, pokušalo se doći do saznanja i informacija na Skupštini MZ Dubrave.

  Mjesna zajednica Dubrave je uputila dopis Odjelu za urbanizam u Vladi Brčko distrikta BiH, ali još uvijek nema odgovora te HDZ 1990 Brčko distrikta BiH ovim putem želi da iskaže zabrinutost građana MZ Dubrave, kao i ostalih mjesta koja gravitiraju uz tržnicu Arizona, čak i iz susjednih općina.

  Imajući u vidu da je sukladno proceduri trenutačno taj Regulacijski plan „Tržnica Arizona“ u Vladi Brčko distrikta BiH te da će se nakon očitovanja Vlade Brčko distrikta BiH uputiti u Skupštinu Brčko distrikta BiH koja će donijeti konačnu odluku, HDZ 1990 Brčko distrikta BiH očekuje od članova Vlade Brčko distrikta BiH iz reda Hrvatskoga naroda i da se najmanje jedan zastupnik iz HDZ BiH i najmanje jedan zastupnik iz HSS-Braća Radić suprotstave usvajanju izmjena ovog Regulacijskog plana te spriječi izgradnja centra za upravljanje otpadom sa sadržajima mehaničko-biološke obrade, sagorijevanje krutog otpada – spalionice i dr. na lokalitetu MZ Dubrave – Tržnica Arizona – navedeno je u saopćenju koje potpisuje predsjednik IO HDZ-a 1990 Brčko distrikta Ivan Klarić.

  [Ustupljeno Otisku]
  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  2 KOMENTARI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  twenty four ÷ = four