More

  Hamzabegović: Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u službi podizanja kapaciteta civilnog društva

  spot_imgspot_img

  [SAOPŠTENJE] Odjeljenje za stručne i administrativne poslove Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u mandatnom razdoblju planira unaprijediti rad svih svojih pododjeljenja, a naročito Pododjeljenja za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama  i uduženjima građana.

  U tom smislu imamo strateško opredjeljenje da kroz vršenje svojih nadležnosti ojačamo kapacitete institucija Distrikta i civilnog društva kako bi u procesu evropskih integracija odgovorili postavljenim standardima Evropske unije.

  Poseban akcenat stavljamo na jačanje civilnog društva i njegovo usmjerenje prema njegovoj primarnoj zadaći iz koje treba nastati značajna korist za zajednicu.
  Korist za zajednicu mora biti očigledna i održiva jer samo tako je moguće opravdati trošenje novca poreskih obveznika.

  Uposlenici Pododjeljenja za podršku MZ, NVO i UG predano rade na podršci koja je neophodna  mjesnim zajednicama i civilnim organizacijama i ta podrška je vidljiva kroz više alata i instrumenata osmišljenih od strane uposlenika Pododjeljenja.

  Pozivamo sve organizacije civilnog društva i institucije Distrikta da zajedničkim snagama osnažimo svoje kapacitete u dostizanju evropskih standarda u izgradnji društva.
  Zahvaljujemo nevladinom sektoru na razumijevanju novih okolnosti nastalih primjenom propisa koji drugačije regulišu rad civilnog sektora u odnosu na raniji period.

  Stoga, obavještavamo sve predstavnike mjesnih zajednica, nevladinih organizacija i udruženja građana da sve informacije koje im mogu pomoći u radu,  mogu pronaći na našoj službenoj Facebook stranici, internet stranici Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine ili lično u prostorijama Pododjeljenja za podršku MZ, NVO i UG.

  Stranica Odjeljenja: http://sap.bdcentral.net/

  Vlada Brčko distrikta BiH

  Čitano

  Povezani članci