More

  Hajrudin Cifrić: Imamo osjećaj da je Dizdaruša kažnjena od ove vlasti

  Zbog sporosti u realizaciji odobrenih infrastrukturnih projekata, na Dizdaruši, koja ima oko 1.500 domaćinstava, još uvijek postoje problemi oko vodosnadbijevanja, kanalizacije, puteva i rasvjete.

  - Advertisement -

  Imamo osjećaj da je MZ Dizdaruša kažnjena od ove vlasti, izjavio je predsjednik ove mjesne zajednice Hajrudin Cifrić, prenose brčanski mediji.

  Zbog sporosti u realizaciji odobrenih infrastrukturnih projekata, na Dizdaruši, koja ima oko 1.500 domaćinstava, još uvijek postoje problemi oko vodosnadbijevanja, kanalizacije, puteva i rasvjete.

  Cifrić ističe da je bez vode oko 250 kuća, da je još uvijek 14 ulica neasfaltirano, da se čeka priključak na kanalizaciju, odnosno kolektor prema Grčici, te da nema rasvjete u ulicama.

  “Najgore nam je što postoje odobreni projekti, ali, nažalost, njihova realizacija kasni. Odobren nam je projekat za vodosnadbijevanje za kompletne ulice Ćamila Sijarića, Dizdaruša 2, Bareš 1. Zatim projekt kanalizacije za Dizdarušu 2, onda ulična rasvjeta za četiri ulice, te projekt za završetak asfaltiranja dvije do tri ulice. Međutim, Vlada još nije donijela program za rad, sredstva se još ne mogu dobiti i ne vjerujem da će i ove godine išta biti urađeno”, izjavio je Cifrić, prenosi Radio Brčko.

  On je pojasnio da se građani koji nisu priključeni na vodovod snadbijevaju vodom sa obližnjih česama i iz bunara čija voda nije za piće.

  Govoreći o problemima, istakao je i da je put koji vodi do područne škole neuslovan i rizičan za djecu.

  “Djeca u školu i danas idu po blatu kad je kiša, i po mraku jer nema rasvjete. Ulica koja vodi do škole je u stvari alternativni put, iako ima projekat kuda ide trasa. Također se i ne kosi redovno, i ima i zmija, ali i pasa koji napadaju djecu. I glavna cesta je opasna jer ljudi prebrzo voze, pogotovu na potezu od katoličkog groblja do raskršća prema Begovači, i to u večernjim satima. Više puta smo se zbog toga obraćali policiji, međutim samo obilježavanje pješačkih prijelaza nije dalo nikakve rezultate”, pojasnio je Cifrić.

  On je apelovao na vlast da ubrzaju realizaciju odobrenih projekata za ovu mjesnu zajednicu, kako bi njeni mještani imali uslove za normalan život.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × eight = 48