More

  Grupa Ribolovci Brčko: Ribolov distrikta i dalje je neotpakovana pandorina kutija (VI)

  spot_imgspot_img
  Autor teksta: FB Grupa Ribolovci Brčko

  Do sada su skoro svi ribolovci distrikta upoznati da je nosilac ribolovačkog prava i ujedno onaj koji treba da upravlja vodotokovima u distriktu Sportsko Ribolovni Savez Brčko distrikta BiH.

  Iako se ova činjenica godinama krila od javnosti i unosila zabuna kako su u ribolovu distrikta jedino bitna tri udruženja koja čine Savez objavama grupe Ribolovci Brčko ova enigma je uspješno razotkrivena ribolovačkoj javnosti distrikta. I na to smo baš ponosni…

  Međutim, koliko god mi ribolovcima pojašnjavali pravno postojanje i funkcionisanje Saveza i dalje se iza kulisa vrti ista priča u režiji neodgovornih pojedinaca, potkrijepljena pričama rekla-kazala, koji su sebi uzeli za pravo da kao manjina i dalje “maltretiraju” i obmanjuju sve ribolovce distrikta čiji je broj sa položenim ribolovačkim ispitom preko 1200.

  Glavno “silovanje” i obmanjivanje ribolovaca leži u tome što nosilac ribolovačkog prava, umjesto da sjednice svoje skupštine održava uz prisustvo ribolovačke javnosti, i dalje to radi tajno i bez ikakvih pisanih tragova. Na pisane upite koji su nekada poslati Savezu, a u kojima su traženi odgovori na dosta pitanja vezana za funkcionisanje Saveza nikada nisu dobijeni odgovori.

  Takođe nigdje na statutarnoj adresi Saveza, a to je Lučka 10, nećete vidjeti istaknutu reklamu Sportsko Ribolovnog Saveza Brčko distrikta BiH, kao što ni u registru Osnovnog suda distrikta nećete naći upisana lica za zastupanje Saveza koja se trenutno vode da “KAO” upravljaju Savezom. Dvojica od trojice upisanih u sudski registar već odavno govore kako ne učestvuju u radu Saveza već dugi vremanski period jer ih niko ni ne poziva na sastanke Upravnog obdora Saveza…

  Sastanak upravnog odbora???

  Kako je moguće da se glavni organ upravljanja kompletnim ribolovom distrikta ne sastaje mjesecima, pa i godinama, a da se finansijska sredstva sa računa Saveza troše?

  Po čijim odlukama?

  Pojedinca nekakvog koji je sebi umislio da smije stavljati potpis na isplate i trošiti sredstva bez odluka?

  Kako je moguće da se održavaju kao neke sjednice Skupština Saveza, a da nikada niko nije vidio niti jedan zapisnik i odluke sa istih?

  Kako je moguće da se iste te sjednice Skupština održavaju bez objavljenih javnih poziva ribolovcima na iste, a po statutu Saveza su JAVNE?

  Sve navedeno je pravno nemoguće…

  Ali radi obmane manjine nad većinom i samo uz dobru zaštitu pojedinaca koji iz odjeljenja odgovornih za kontrolu rada nosioca ribolovačkog prava Saveza štite grupu pojedinaca ovakve stvari se mogu sprovoditi.

  Ono što nam nikada neće biti jasno je to da i neodgovorni iz institucija, kao i ona šaka jada koja kao upravlja Ribolovnim Savezom ne žele da shvate da takvim svojim ponašanjem prave NEPROCJENJIVU ŠTETU JAVNOM RESURSU DISTRIKTA- ribljem fondu vodotokova…

  Nismo optimisti da će ikada izaći na vidjelo zlo iz pandorine kutije brčanskog ribolova pod nazivom zapisnici sa KAFANSKIH SIJELA sjednica Skupštine i Upravnog odbora SRS BD BiH, ali smo sigurni da isti ne postoje u pisanoj, prekucanoj, potpisanoj i javno objavljenoj formi.

  Ne postoje iz razloga što bi bili lako utuživi i lako potopljeni…

  NASTAVIĆE SE…

  Čitano

  Povezani članci